Колекцията висша мода пролет 2017 на Джон Галиано достигна творчески поток, който не се бе виждал и усещал до такава степен откакто встъпи в Maison Margiela.

Още по темата

На музикален фон на „Diamonds and Rust“с препратки към съвременните младежи и тяхното съзнание, което като че се филтрира през социалните апликации, това е колекция, която преминава през пластове на символики, за да постигне емоционален заряд за текущите затруднения през човечеството.

От една страна стои огромното желание за завръщане към старото, изконното, а от друга – принуденост да сме постоянно свързани.

„Някои хора решиха, че това е достатъчно“, сподели Галиано.

Явната кореспонденция към американското минало, изолираните страни и пионерите са вдъхновение за високи шапки, поли, бродерии върху вата и желанието да се открият пресечни точки между минало и настояще.

Това буквално означава внимателно вглеждане в дрехите, играта с шевовете на които създават форми, подобни на скулптурни клетки, чието използване от дизайнер е, за да „намалят паметта на емоцията“.

Като контрапункт на тях застават езици от дъги, с които тийнейджърите да играят в нестандартни приложения, сурови, цветни рисунки, избродирани върху лица – визуалните методи за комуникация.

Това, което виждаме от Джон Галиано е умението му да открива радостта от дисциплината да се съсредоточава върху креативността.

Едно е сигурно – Галиано се завърна!

Пълната колекция можете да разгледате в нашата галерия.