IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подигравка от Мексико: Мелания на корицата на Vanity Fair

31 януари 2017 12 40

Първата дама на САЩ – на фона на мизерията в страната

Снимка: Twitter

Снимка: Twitter

Първата дама на САЩ Мелания Тръмп „краси“ корицата на мексиканския Vanity Fair.

Фотография с нея е публикувана на страницата на изданието в Twitter. Участието ѝ е във февруарския брой на изданието.

На корицата госпожа Тръмп е облечена в бяла рокля без ръкави, като ръцете ѝ са покрити с бляскави бижута, а самата Мелания си похапва порция от украшения.

Фотосът е реакция на изданието като отговор на политиката на съпруга ѝ, който предизвика дипломатическа криза с Мексико, като нареди изграждането на стена по южната граница на САЩ.

Снимката, завъртяла се в мрежата още през април миналата година, показва бляскавата първа дама, облечена в бяло, да позира с вилица, около която е навита огърлица, подобно на спагети.

Подобна корица е шокираща за страна, където почти половината от населението живее в бедност, пише Telegraph.co.uk.

Появата на първата дама на САЩ в изданието породи доста критики. Мексиканската писателка и журналистка Гуадалупе Лоаеза заяви пред Guardian, че това е липса на чувствителност от страна на издателя.

„Не искам да знам нищо за съпругата на No 1 враг на страната ни“, отбеляза тя. Хората в социалните медии също критикуват редакционната политика на списанието.

„Пълна липса на чувствителност,“ каза потребител на Twitter. Друг го нарече „най-лошият момент в цялата редакционна история“.

В отговор на критиките, мексиканското Vanity Fair направи изявление и се дистанцира от „обидните съобщения“, публикувани в социалните медии.

„Ние разбираме сложния момент, който съвпадна с появата на нашата корица, но нашето намерение е просто да допринесем както винаги с независима и критична гледна точка за текущи събития и хора.“

Мелания е третата съпруга на Доналд Тръмп, който победи на президентските избори през ноември миналата година. Двамата сключиха брак през 2005 г. и имат общ син.

Тръмп има общо пет деца, а Мелания е по-млада от него с 24 години.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 7 години )
като обличахте Даяна или Кейт мидълтън в скъпи дрешки н беше подигравка, а сега е подигравка?И колко струват дрешките на *** лонгория? и защо трябва да се съобразяваме с Мексико? Ай сиктир! Мръсни.......
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар