Сп. Vogue получи обвинение, че използва Фотошоп, за да скрие пищните форми на модела Ашли Греъм, пише The Daily Telegraph.

На корицата на мартенския брой на изданието позират седем супермодели, стоящи на плажа. Ашли (втората отляво) се намира между китайката Лю Вен и Кендал Дженър, а Джиджи Хадид (четвъртата отляво) я държи за талията.

Потребителите на социалните мрежи обаче обърнаха внимание на необичайно дългите ръце на Хадид. Тя успява да достигне до Греъм, въпреки, че ръцете ѝ минават през Дженър.

Критиците на Vogue вярват, че ръката на Хадид е нарочно вдигната до талията на Греъм, за да не се вижда колко е голяма.

Още един детайл, който забелязват в социалните сайтове е разположението на ръката на самата Греъм. Тя лежи на нейните собствени колене, а не на талията на съседната манекенка.

По мнение на потребители, моделът прави така по молба на фотографа, желаещ да скрие част от тялото ѝ.

Ашли опроверга обвиненията: „Аз самата избрах тази поза – написа тя в Instagram. — Никой нищо не е искал от мен“.

Греъм се счита за най-известната сред моделите с форми plus size. През 2016 г. нейни фотоси се появиха на обложката на списанията Sports Illustrated, Maxim и Cosmopolitan. В Instagram има повече от 3,2 милиона последователи.

През ноември миналата година стана ясно, че Греъм вече има и прототип на куклата Барби. Тя лично представи играчката на ежегодната награда Women of the Year на сп. Glamour.