Ема Уотсън беше обявена за Жена на годината на наградите на сп. Elle, съобщи Контактмюзик.

Британската актриса стана известна с ролята си на Хърмаяни Грейнджър във филмовата поредица за приключенията на магьосника Хари Потър по романите на Дж. Дж. Роулинг.

Сега се очаква 26-годишната актриса да се появи като Красавицата от игралната версия на Дисни „Красавицата и звярът“. От снимките и трейлъра се вижда как новата продукция цитира изцяло анимационната версия от 1991 г.

Уотсън взе признанието си с впечатляваща дълга бяла рокля без презрамки, осеяна с приказни илюстрации.

Приемайки отличието си, присъдено за хуманитарната ѝ дейност, Ема Уотсън сподели: „Не съм сигурна, че заслужавам тази награда, но за мен е чест да я получа“.

Тя също така благодари на журналистката Кейтлин Моран, която ѝ връчи наградата като каза, че ѝ е почитателка от много години.

Списанието награди на тържествената церемония в Лондон и Кристофър Бейли за „Бърбъри“ (Британска марка на годината), Ердем (Британски дизайнер на годината), Дебора Хари (Стилна икона на годината).

С приз си тръгнаха още Саша Лейн (Актьорски пробив на годината), Ким Елъри (Изгряващ дизайнер), Риз Ахмед (Актьор на годината), Дамарис Годри (Модел на годината), Кристин енд дъ Куинс (Албум на годината), Симон Жакмю (награда „Изборът на модните редактори“).