IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Златка Райкова – от плеймейтка до дизайнер. Заслужава ли си?

21 март 2017 10 40

Какво привлече погледа ни на Sofia Fashion Week?

Снимка: Булфото

Снимка: Булфото

Официално започна Sofia Fashion Week – еквивалентът на седмици на модата в големите столици... ама в София.

Първата вечер започна с ревю на Жени Живкова, вече като по традиция, на което дизайнерката представи новите си предложения за сезона.

Това, което прикова вниманието ни обаче, е колекцията не на кого да е, а на Златка Райкова, по-известна като Русата Златка.

Ако се поинтересувате малко повече, ще откриете официалната информация относно новото амплоа на плеймейтката, което гласи: „Брандът „Bless by Zlatka Raykova“ е основан и работи повече от успешно вече три години на българския пазар. Марката винаги се е стремяла да предлага висококачествени дрехи на разумни цени, специално отношение към клиента и разнообразни колекции според всеки сезон. С настъпването на новата година и наближаването на пролетта Златка Райкова започна да създава и новата си линия, която представи на подиума.“

 

Добре е да не оставаме само с него и да погледнем отблизо какви точно творения е създала Златка.

Първата рокля е решена в ромбовидна шарка с верижка по деколтето и, разбира се, пеплум ефект.

Цветът и моделът можем да съпоставим с подобна рокля, която обаче е част от колекция на Lanvin... от 2012 година. Разбира се, от пръв поглед можем да преценим сходствата, но и да поиграем на „Открий 10-те разлики“ за 1 минута. Материята, изработката и линиите. Дали тенденциите не са мръднали от 2012? Силно се съмняваме, но и да не задълбаваме.

Ще се пренесем към втория модел, който особено много привлече погледите ни. Това е банският от две части с флорални мотиви и висока талия. Горната част е с къдри и волани, които, предполагаме, са с цел за визуална измама и внасяне на усещане за обем. Интересна е кройката на долната част и материята, като цяло. Тенденцията е позната не само на Златка Райкова, но и на големи марки за бански костюми. Така например лесно можем да сравним начина, по който стои този модел, когато е част от „Bless by Zlatka Raykova“ и когато е създаден от.... който и да е друг.

Останалата част от творенията можете да разгледате в галерията.

Дали всеки може да стане дизайнер и да бъде част от седмица на модата или е по-добре да оставим тези неща на професионалистите – ще се чуе.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари