IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стайлинг съвети за пролет 2017

4 април 2017 07 00

Стилистите от Fashion Days с ценни идеи

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Новият сезон е вече тук, а вие се нуждаете от пълно обновяване на гардероба ви, именно затова със стайлинг съветите се надяваме да ви помогнем с различни насоки за актуалните модни тенденции.

Бизнес визия: Бизнес облеклото може да ни ограничи да изразим себе си и собствения си стил, но винаги можем чрез различни аксесоари и по-интересни модни решения да го разнообразим. Полата с висока талия и бялата риза са класика в жанра, но блейзърът, който и тази пролет е на особено голяма почит в модните колекции, може доста да разчупи вашето бизнес облекло. Блейзър, правещ раменете ви по-широки, с голям или малък ревер, с вталена, права или широка кройка, няма значение, с тази връхна дреха, определено няма как да останете незабелязани. За по-смелите от вас препоръчваме дълъг блейзър в съчетание с вталена минирокля и високи токчета. За мъжете също горещо препоръчваме да излязат от стандартното съчетание на черен панталон с риза и да разнообразят с различни цветове и акценти като шарени чорапи и флорални ризи.

Basic casual: Basic casual е онази визия, която никога не излиза от мода както при мъжете, така и при жените. Визията, която ни спасява в забързаното ежедневие, която съчетава непретенциозност, неангажираност и удобство и в същото време е секси и ефектна. Добрите бели кецове, които отиват на всичко, в съчетание с дънки, тениска и големи очила е визия, с която не можем да сгрешим. И тази година актуален акцент в basic casual облеклото е раничката, която е както удобна, така и придава завършен стил към ежедневното ни облекло. Basic casual е подходящ стил за хора, които обичат удобството и то им придава увереност, която ги подтиква да се чувстват спокойни и да продължават напред без излишни притеснения за външния им вид.

Smart casual: Зад невероятната хрумка на стила smart casual стои, разбира се, любимият ни дизайнер Джорджо Армани. Той съумява да докаже, че строгият бизнес костюм е добре да бъде облекчен като във визията се включи блуза или тениска, например. Основната идея на smart casual е да внесем повече свобода и индивидуалност във визията си. Най-основното правило при този стил на облекло е простотата, т. е. облечи се семпло, но акцентирай. Ако вникнем по-подробно в smart casual стила за предстоящия сезон, ще отбележим, че включва разкъсани дънки в съчетание с мрежести чорапогащници, удобни панталони за мъжете с дължина над глезена, а за жените дълги поли до средата на прасеца. Един от модерните цветове през този сезон е цвят каки, така че може да заложите на него. Обувките са с напълно изчистените линии (без шипове, пайети, камъчета и каквото друго ви хрумне в този дух), а токът по всяка вероятност е малък или среден размер – високите токове и платформите напълно отсъстват, заместват ги удобните мокасини, практични за мъже и жени.

Basic casual: Панталоните капри са страхотна идея за елегантната ти визия през този сезон. Истината е, че този модел панталони е завладял модната сцена през последните няколко години, а тази година разнообразието и от модели и от цветове е огромно. Ако доскоро дизайнерите залагаха на 7/8 дължина, то през този сезон предпочитаната дължина е до глезена. Ако някои дизайнери ни съветват да носим панталони до глезените, други пък ни препоръчват тези с дължина до пода, а дори и да се „влачат“ в буквален смисъл. Гащеризоните са вечни и през този сезон те са в много различни цветове и материи. Сред топтенденциите са коприна, кадифе, дънковите, дори и плетените гащеризони. Като допълнителни детайли се забелязват ципове, колани, копчета, цепки и още много елементи.

Спортна визия: Дрехите в спортен стил са вече толкова обичайни за гардероба ни, че за пореден сезон напълно спокойно можем да съчетаваме на пръв поглед странни комбинации, които обаче макар и спортни, изглеждат много стилни и модерни – трикотажни панталони, комбинирани с женски блузи и спортни обувки, дълги рокли макси изработени от коприна със спортно горнище, маратонки – с ефирни рокли и бизнес сако с разпокъсани джинси и кецове. Все по-актуални в спортните аутфити стават и акцентите с пайети, които присъстват както при спортните тениски, така и дори при спортните обувки.

Съветите са подготвени за вас от Fashion Days, Снимки: Istockphoto

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари