IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бъдещето на модата? Това е портокалът!

26 април 2017 07 10

Salvatore Ferragamo и неговата портокалова колекция

Снимка: Instagram

Снимка: Instagram

За да отбележи Деня на Земята, 22 април, италианският дизайнер Salvatore Ferragamo представи своята капсулна колекция Orange Fiber Collection.

Колекция създадена с материи направени от цитруси – единствени по рода си в целия свят. Мечтаейки за едно портокалово бъдеще Ferragamo отбелязва 47-мото издание на Деня на Земята.

Този проект за „зелена мода“ има за цел да покаже че може да се създават дрехи само с устойчиви материи от изцяло естествен произход.

Капсулната колекция е изградена върху материи разработени от сицилианките Адриана Сантаночито и Еника Арена, които създават материи от кората на пресованите/изцедени портокали.

Портокаловата колекция на Salvatore Ferragamo включва ризи, рокли, панталони и шалове с изчистени линии и автентични репродукции, вдъхновени от Сицилия.

Дизайнерът възприема този проект с портокалово сърце като отправна точка за бъдещето на модата произведена в Италия – „Днес имаме всички необходими инструменти за да осъществим реална промяна“ за да запазим планетата Земя.

Колекцията вече е достъпна в бутиците на марката в Монте Карло, Кан, Париж, Мадрид, Лондон, Милано, Рим и онлайн в официалния сайт на Ferragamo.

Останалите кадри от портокаловата колекция можете да разгледате в нашата галерия.

Автор на статията: Мария Секулова

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари