IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

16-годишната Христина стана Царица на розата

11 май 2017 11 40

Традиционният конкурс бе проведен в Карлово

Снимки: организаторите

Снимки: организаторите

Христина Караколева е новата Царица на розата – Карлово 2017 година. 16-годишното момиче получи короната в конкуренцията на още 12 кандидатки.

Специален гост и председател на журито бе Жени Калканджиева.

Христина е ученичка от СУ „Васил Левски“, владее отлично английски език, активно се занимава с триатлон и е атлет в Националния отбор по триатлон на България, както и помощник-треньор по плуване.

Новоизбраната Царица на розата ще бъде главното действащо лице в предстоящия Празник на Розата, който ще се проведе на 27 май в Карлово. Следващите 12 месеца тя ще бъде красивият символ на Карловската розова долина.

Заместник-кметът на община Карлово Антон Минев връчи на победителката истинска роза със златно покритие. Христина получи и уникален китайски сувенир от Българо-китайската асоциация за бизнес развитие.

Първа подгласничка на Царицата е Владимира Чомакова, 18-годишна, която спечели и наградата на публиката. Втора подгласничка е Цветелина Маркова, също на 18 години.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари