IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На бала: Между екстравагантността и кича има тънка граница

17 май 2017 13 30

Дизайнерът Албена Александрова срещу пошлостта

Кадър: Bulgaria ON AIR

Кадър: Bulgaria ON AIR

В навечерието на абитуриентските балове дизайнерът Албена Александрова призова да не опропастяваме празника само с „плюене“.

„Не сме срещу празника, нека да има празник. Еуфорията на младия човек няма как да я стопираш, но си има място и време за това. Проблемът на българина е, че трябва да се покаже пред другите“, сподели тя в студиото на Bulgaria ON AIR.

Тя подчерта, че всичко около абитуриентския бал трябва да бъде поднесено с естетика и призова в училищата да се въведе предмет по етика и естетика.

Лара Златарева (Кака Лара) отбеляза, че в държавите, в които могат да си позволят рокля за няколко хиляди, го правят семпло и красиво. По думите ѝ, родителите трябва да овладеят лудостта на своите деца.

„Има абсолютно полудели майки, които смятат, че трябва да се покажат пред другите майки в училището. Най-големият проблем идва от желанието да бъдеш уникална“, сподели тя и добави, че дъщеря ѝ, която тази година е абитуриентка, си е спестила обикалянето на света в търсене на рокля между 5 и 10 хиляди лева.

„Избрахме такава рокля за дъщеря ми, която да може да се носи и с токчета, и с гуменки. Границата е във възпитанието и начина, по който в България празнуваме всичките си празници. Същите цигански оркестри ще ги видите и пред „Шейново“ след раждане“, каза още Лара Златарева.

Албена Александрова подчерта, че винаги на баловете има много семпли рокли в цялата пастелна гама, както и такива, които могат да бъдат наречени кич.

„Между екстравагантността и кича има много тънка граница. Има тенденция в последните години абитуриентите да си поръчват дрехи, които биха носили и след това“, каза още дизайнерът.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 6 години )
Който експериментира много с каквото и да било, по-бързо го съсипва. Гледах, гледах, отдавна не бях я виждала г-жа Албена Александрова. Останало и коса като окосмяване .Пресилвам, вярно. От разочарование е.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар