IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дрескодът на Деси Радева и Брижит Макрон: Дипломация на пикник

25 август 2017 09 40

Двете първи дами на България и Франция под лупа

Снимка: Олег Попов, Tialoto.bg

Снимка: Олег Попов, Tialoto.bg

Едно от най-значимите събития тази седмица е посещението на Еманюел Макрон и съпругата му Брижит във Варна.

По време на визитата, първата дама на България ще покаже на първата дама на Франция красотата на родината, уникалните покои на бившата румънска кралица Мария в Двореца в Балчик и Ботаническата градина.

Вече ви разказахме за суетата на Макрон и крупната сума, която той е изхарчил за грим и визия, но сега е време да обърнем внимание на тоалетите на двете дами при посрещането на френската двойка.

Роклите

Това, което първо трябва да отбележим, са тоалетите на двете дами. Брижит Макрон се появи в тъмносиня рокля над коляното. Откакто Брижит изгря под светлината на прожекторите, предизвиква много спорове относно дължината на своите тоалети. Трябва да отбележим, че официалният протокол за такива събития твърдо застава зад дължина, която трябва да бъде под коляното. Защо? Твърде голямото акцентиране върху краката далеч не загатва за дипломатичност и ниво, а по-скоро за сериозен проблем с вниманието... или желанието за привличане на такова. Протоколът никога не диктува голотата в нито една нейна форма, а къс минижуп определено не е добър избор. Родната първа дама също не се откроява със спазване на протокола и демонстрира дължина над коляно. Разликата в сантиметрите тук се откроява, като това значи 2 сантиметра в плюс на Радева.

Кройките на тоалетите

Не можем да не отбележим значително по-строгата линия в роклята на Брижит. Правата кройка диктува строг дрескод, а акцентът в горната част е ефектно поставяне на детайл върху модернизирана класика. Радева обаче по-скоро прилича на дама, която се отправя на пикник през 80-те, отколкото на официална и дипломатична среща на високо ниво. Двуредните копчета в долната страна, допълнени с къдри в края на тоалета са далеч от сериозни и определено не вдъхват доверие. Липсват само големите ролки в косата и огромната бяла панделка.

Адекватност според фигурата

По този компонент Радева не се отличава с добро. Шевът, който минава над талията по-скоро подчертава недостатъци, отколкото да ги прикрива. При Брижит правата кройка издължава, а тъмният цвят визуално я прави да изглежда по-стройна и слаба.

Обувките

Тук сме пълен минус за Радева. Ако Брижит е избрала класически стилето на висок ток, определяни от критиците като най-сигурния и добър избор за среща на високо ниво, Радева се е спряла на сандали с отворени пръсти. Като за пикник. Нюд нюансът с лак е чудесен избор за ежедневието, но показването на пръсти без педикюр в тази ситуация е меко казано неадекватно.

Един огромен минус за Радева – чорапогащникът. Той е задължителен компонент при официалния дрескод, който се спазва при всякакви сезони. Голите крака, както споменахме по-горе, са абсолютно неприемливи за среща на такова ниво.

Като крайна оценка няма как да не дадем точка на родната първа дама за старанието, но действително очакваме всеки момент да извади покривката, кошницата с храна и да поседне на една полянка.

Брижит Макрон, макар с превърналите се за емблематични за нея къси дължини, компенсира със стилен избор на тоалет и обувки, който макар семпъл, отговаря на дипломатичното ниво на визитата им.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Бай Иван ( преди 6 години )
Вие какво искате да облече Десислава бе БУНАЦИ -25 см токчета ли Че тя стърчи 80 см над БАБА МАКРОН Тая МАКРОНИЦА е трябвало да се откаже веднага от визитите на съпруга си тя е толкова грозновата че ти иде да повърнеш
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
stan ( преди 6 години )
Нашата първа дама е сгрешила много с обувките, но наистина не трябва тя сама да избира - няма ли консултант по етикет?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
12345 ( преди 6 години )
Не е виновна президентшата, а оня от протокола, който не си е учил уроците...!!!Излагащо е! Малките дребни детайли в облеклото...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Облекло ( преди 6 години )
Нашата първа дама е по-висока, по-хубава и по-млада. Отличава се с атрактивна визия, стока и походка. Относно облеклото и обувките, нямаше ли човек в президентството, който да се грижи за това и да съветва Десислава Радева?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 6 години )
Това нашето не трябва да се нарича "първа дама", а нещо като "първа леля от село" примерно.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар