IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вече легендарни: Осемте най-скъпи рокли в историята

27 август 2017 13 15

Кой ги носи и колко струват?

Снимки: Elle

Снимки: Elle

Не само звездите могат да станат легенди.

Роклите им също могат да попаднат в графа „легендарни“, още повече ако се вгледате в цената на етикета.

Кои са осемте най-скъпи рокли в историята и в чий гардероб са били? Вижте избора на сп. Elle.

Мерилин Монро, 1,3 млн. долара

Не може да сте забравили как тя пееше на Джон Кенеди Happy Birthday, Mr. President? Едно от най-сексуалните изпълнения в историята, нямаше как да се състои без Мерилин да бе облечена в рокля, обшита с хиляди кристали.

Елизабет Тейлър, 167 500 долара

Тя е обожавала разкоша – нейната колекция от бижута все още е най-внушителната в света. Елизабет е първата, която получава милиони долари за филмите си, а за тоалетите си е харчила цяло състояние. Само си представете колко колосална е била сумата от почти 170 хиляди долара през 1970 г., и то просто за рокля.

Никол Кидман, 2 млн. долара

Знаменитата ѝ рокля, дело на Галиано, е най-чиста проба висша мода. С нея тя се появява на връчването на „Оскар“ и предизвиква истински фурор през 1997 г. Тънката коприна, бродерията, сложният цвят на плата – и прелестната актриса, която изглежда като китайска статуетка – комбинацията е зашеметяваща.

Дженифър Лорънс, 4 млн. долара

Тя е една от най-успешните актриси в Холивуд, вниманието е постоянно приковано към нея. Под крилото си я взима и Dior – и никак не се скъпи за фантастична рокля. Тоалетът, който Лорънс облича през 2013 г., е истинско произведение на изкуството и дори претендира за музеен експонат.

Парис Хилтън, 270 000 долара

Тук няма никаква висша мода, но пък е пребогато. Точно в стила на Хилтън, от времето, когато тя смяташе, че е звездата на планетата. Парис обожава кристалите, розовите плюшени костюми. А тази рокля е цялата обсипана в кристали Сваровски и ѝ помага да сияе в целия си блясък.

Амал Клуни, 380 000 долара

Изключителната ѝ сватбена рокля е дело на Оскар де ла Рента и можеше да струва и много повече. Роклята е последната работа на дизайнера, който почина през 2014 г., и е в списъка на най-красивите сватбени рокли в историята.

Кейт Мидълтън, 400 000 долара

Тази сватбена рокля е абсолютният лидер според всички авторитетни мнения. Роклята на Кейт е избрана не само за най-красивата сватбена рокля в историята, но и за едно от най-добрите дизайнерски решения за всички времена. Голямата интрига през 2011 г. бе на кого ще се довери бъдещата съпруга на британския принц. Сара Бъртън спечели битката и създаде истински шедьовър.

Одри Хепбърн, 923 000 долара

Класика, легенда, това е черната рокля в историята на световната мода. Сега шедьовърът на Живанши, създаден за героинята на Одри в „Закуска в Тифани“ струва почти милион.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари