IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С почит към Джани Версаче: Супермоделите на 90-те

25 септември 2017 12 30

Донатела Версаче, емблемите в модата и архивите

Снимка: reuters

Снимка: reuters

Едно от най-забележителните ревюта по време на Седмица на модата в Милано определено отива за Versace.

Донатела Версаче получи подкрепа от емблематичните икони на индустрията Наоми Кембъл, Клаудия Шифър, Синди Крауфорд, Карла Бруни и Хелена Кристенсен, които закриха ревюто в петък, маркирайки едно шоу с почит към Джани Версаче на 20-тата годишнина от смъртта му. Носейки иконичните рокли, които направиха Версаче известен, те първоначално позираха върху кубчета в края на подиума, а след това демонстрираха известните походки, под ръка с Донатела Версаче.

„Най-накрая имах куража да извадя архивите и да направя ревю в почит на Джани“, каза Донатела на предварително изнесена пресконференция.

Защо ревюто бе така важно?

Ретроспективното завръщане към 20-ти век, модата, дизайнерите и супермоделите ни върна към онази класа, която като че се позагуби под знака на дигитализацията, лицата, които станаха известни за една вечер посредством социалните мрежи и така наречените “it girls“. Вместо това видяхме моменти, които като че върнаха величието на индустрията от миналите години и си припомнихме върховете на модата в най-чист вид – чрез лицата, които я дефинират.

Моделите

Лицата на ревюто са един от най-важните способи за завръщането на ретро блясъка на модната индустрия от 20-ти век. Приемствеността бе явна – между супермоделите се появиха и съвременните им наследнички в лицето на Джиджи Хадид, Кендъл Дженър и дъщерята на Синди Крауфорд – Кая Гербер. Авторският поглед позволява една вметка – на фона на емблемите, новите лица определено имат какво да учат по дисциплини като класа и вечна форма.

Колекцията пресъздаде стила и майсторството, които направиха Джани Версаче така известен.

С днешна дата и във време, в което представеното днес вече е старо утре, е трудно да си представим огромния принос на Джани – неговото възнасяне и имплементиране на секс с етикет висша мода.

Традиционното изискано се срещна с рок отношение и задължителните елементи от кожени якета. В този смисъл, луксозното се пренесе със съвременна улична мода... много преди да бъде модерно.

В създаването на тази колекция, Донатела се уповава на емблематичните принтове, които Джани наложи като разпознаваеми за модната къща. Тя използва архивите, за да представи любимите на широката публика „Baroque“, „Vogue“, „My Friend Elton“ и „Warhol“. Минирокли изцяло в тези принтове се комбинират с ботуши над коляното и дамска чанта.

Разгръщайки огромното разнообразие от визии, на ревюто видяхме пълен набор от жените на Джани Версаче – от байкър жената до силната и изискана дама. И да, братът на Донатела обожаваше деним с висока талия.

Точно този ретро дух възроди майсторството на точната кройка, което в днешно време е заменено с по-широка такава.

„Джани имаше куража да предизвиква“, каза Донатела и като че завърши забележителния спектакъл и ни пренесе обратно в онези години, в които Наоми Кембъл, Клаудия Шифър, Синди Крауфорд, Карла Бруни и Хелена Кристенсен владееха света, носейки Versace.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари