IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трудностите на високата летва: Шанхай посрещна Victoria's Secret

21 ноември 2017 11 00

Тазгодишният спектакъл и неговите затруднения

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Ревюто на Victoria's Secret никога не е било само и единствено за бельо. По-скоро спокойно можем да кажем, че представянето на новата колекция е претекст, за да се съберат на едно място най-красивите супермодели в света, най-актуалните изпълнители от музикалната индустрия и най-пищните декори, за да създадат истински спектакъл, който буквално няма еквивалент в тази ниша.

Тази година ревюто претърпя особено много затруднения, основно организационни, тъй като знаем добре, че в Китай не се влиза лесно, особено ако имаш история.

По този повод се оказа, че Джиджи Хадид и Кейти Пери не присъстваха на събитието и подкрепяха своето „Victoria's Secret семейство“ само духом.

Въпреки всички препятствия, ревюто се състоя. Задължителната за всяка година екстравагантна линия тази година бе подплатена с Хари Стайлс сред музикалните гости, а колекцията бе разделена на шест части: Punk Angel, включваща колаборацията с Balmain, Goddesses, Millennial Nation, Winter's Tale, Porcelain Angel, която включваше сини и бели комбинации и Nomadic Angels.


Супермоделите, които видяхме, включваха Карли Клос, Бела Хадид, Лили Олдридж, Тейлър Хил и Кандис Суонепол, която се завърна за модния подиум след като роди сина си миналата есен.

Не можем да не отбележим и една буквална спънка по време на ревюто – тази на Минг Кси, която се заплете в дългия си воал и не успя да запази равновесие. Разбира се, щастието се върна в Шанхай с изправянето и продължаването с високо вдигната глава. Както винаги.

Лично аз не усетих тази тръпка от ревюто, която усещам всяка минала година. Може би защото добре помня предишните и действително изключителни спектакли. Тази година липсваше тази изключителна пищност на ревюто, което подсказва друг въпрос – беше ли добро решение изборът на дестинация?

За мен остават ясни спомените за забележителните участия на Селена Гомес, Лейди Гага, The Weeknd, Бруно Марс, Джъстин Тимбърлейк, Тейлър Суифт и Ариана Гранде, подплатена с миналогодишното участие на всички известни модели и бременната Ирина Шейк.

В крайна сметка, веднъж вдигнеш ли високо своята летва, понякога е трудно сам да се достигнеш.

За мен, единственото изключително специално за 2017 не бе традиционният Fantasy Bra, нито екзотичен Шанхай, а едно тактическо решение – колаборацията с Balmain. Едно естествено проникване на висшата мода в по-масовия пазар и издигане на по-ниско ценовите брандове до лукса на висшата мода. Това действително е голяма новина, която се увенча със специално изработени за моделите визии, носещи емблематичния дух на Оливие Рустейн като създател на модната армия. Но останаха назад пищните декори, музикалните звезди на подиума и огромните сексапилни крила, допълващи секси бельото.

Как би изглеждало перфектното ревю? Всички имена от тази година плюс Бионсе и Оливие Рустейн. Ето на това му се казва армия!

Иначе най-доброто от последните години, по лично мнение, бе ревюто през 2016 година, което можете да видите тук.

Преди официалното излъчване на ревюто, предвидено за 28 ноември, вижте всички визии в нашата галерия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

simonita_85 ( преди 6 години )
Съгласна съм с вас дами, гледала съм и преди шоуто! Сега нещата са различни, заложено е единствено на грандиозност и на минала слава!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Yes ( преди 6 години )
До Мая: Аз съм на същото мнение. Преди се вълнувах страшно много всяка година, а сега няма и следа от това грандиозно събитие, което беше. Поредното доказателство, че трябва повече от красиви модели, за да се получат добре нещата.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Мая ( преди 6 години )
Погледнах снимки от ревюто. 90% от моделите са с такова притеснено изражение на лицето, че просто ги съжалих. Настроение имат само Алесандра Амброзио и Адриана Лима. Но те са от старата генерация която знае как стават нещата. Потенциал виждам само в Тейлър Хил и Беати която тази година отсъстваше. Не знам напоследък техните ревюта са ми скучни. Не е като от 2005 и годините около тази. Тогава всичко беше истински спектакъл, сега и просто скъпо скалъпено ревю.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар