IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

10-те аксесоара, които предизвикаха фурор през 2017

30 декември 2017 13 00

Кои са те и какво видяхме през годината?

Снимка: Saint Laurent

Снимка: Saint Laurent

В края на всяка година традиционно започваме обзорните материали за това, което видяхме и чухме.

В света на модата, една от най-динамичните индустрии, борбата за креативност понякога ражда изумителни или... изненадващи неща. Виждали сме какви ли не шокиращи предложения и не са малко случаите, когато се влюбихме и мислено си се представихме с нещо. В края на 2017 ви представяме топ 10 на аксесоарите, които предизвикаха фурор и които определено ще останат в историята.

Ето кои са те:

1. Ботушите на Saint Laurent

Блясък, още блясък, повече блясък! Това определено е мотото на Saint Laurent при създаването на емблематичните ботуши „Niki“. Моделът, както се вижда, се откроява с безброй много инкрустации, създаващи истински и по един много буквален начин бляскава походка.

2. Чантата на Gucci

Всеки сезон модните къщи се надпреварват коя ще извади и ще превърне своя чанта в любима It bag на звездите.

Е, тази година Gucci се справиха повече от прекрасно с кожената си „Marmont“ чанта. Цяла година гледахме знаменитостите с нея, гордо доказващи статута си на звезди с последните актуални предложения.

3. Спортните обувки на Balenciaga

Че спортните вдъхновения владеят модата – вече всички знаем, че е факт. Подвластни на течението, от Balenciaga създадоха своята версия на спортни обувки, решени в черно и бяло, брандирани с контрастно изписване на марката. Ефектният модел прилича по-скоро на чорап с подметка, но определено бе истинска сензация на модния подиум, че и след това.

4. Чантата на Loewe

От чанта до чанта – разлики от небето до земята. През 2017 Loewe създадоха най-доброто описание на „стилен акцент, който привлича погледите“ със своя модел „Elephant bag“. Както името подсказва, изделието представлява чанта, изработена от кожа във формата на слон. Кой не би я взел под ръка?

5. Ботушите на Vetements

Една от тенденциите тази година, която лично аз, признавам си, никак не харесвам, са ботушите тип чорап. Изненадващият модел идва от Vetements и е с дизайн на чорап, плътно прилепящ се към крака и ток, наподобяващ запалка. Естествено, всички звезди с бунтарски дух се сдобиха с по един чифт срещу скромната сума от 594 евро.

6. Чантата на Dior

J'ador Dior! Една фраза, която отеква във времето и остава неподвластна на каквито и да е фактори. Кожената чанта „J'adior“ на Dior даде началото на тазгодишното изразяване на характер и бунтарство със златни верижки и масивни брандирания. Честно казано, моделът ни заприлича много на изделия на Moschino, но все пак... Dior си е Dior и ние го J'ador!


7. Стилето на Saint Laurent

Сред топ 10 на аксесоарите на годината няма как да не включим модернизирания модел стилето на Saint Laurent. Изненадата отпреди години на модната къща, да премахне Yves от името си, бе туширана тази година с едно буквално back to the roots решение. Токът на обувките е изработен от логото на Yves Saint Laurent, защото някои неща са си вечни. И защото „Ain't Laurent without Yves“.


8. Кожената чанта на J.W. Anderson

Класическата кожена чанта никога вече няма да бъде същата, след като от J.W. Anderson пуснаха модела „Pierce“. Подразбиращо се от името, акцентът е поставен върху пиърсингът на чанта и внедряването на златист елемент, наподобяващ обеца. По-бунтарско от това – здраве му кажи!

9. Гумените чехли на Givenchy

Не били гумени чехли, най били Givenchy. Навлизането на тенденцията за „ugly shoes“ беше изключително динамична тази година, а Givenchy поеха вълната със своя модел гумени чехли. Нашето мнение – дори обикновените гумени джапанки вече не са това, което бяха!

10. Чантата от бамбук на Cult Gaia

Когато кажем „чанта от бамбук“ се сещаме за моделите на Gucci. Техните бамбукови чанти останаха в миналото с модела на Cult Gaia, Изцяло изработен от бамбук, моделът предизвика истински фурор и стана един от най-запомнящите се модни аксесоари на 2017 година.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари