IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модни топфотографи също обвинени в сексуален тормоз

15 януари 2018 08 20

Марио Тестино и Брус Уебър отричат нападките срещу тях

Марио Тестино. Снимка: Reuters

Марио Тестино. Снимка: Reuters

Световноизвестният моден фотограф от перуански произход Марио Тестино, снимал кралски особи и знаменитости, и колегата му от САЩ Брус Уебър са обвинени в сексуален тормоз, съобщават Асошиейтед прес и Франс прес.

Петнадесет настоящи и бивши модели мъже, цитирани от „Ню Йорк таймс“, са отправили обвинения в нежелани сексуални домогвания от страна на Уебър, като най-често това се е случвало по време на фотосесии. 71-годишният моден фотограф е работил за сп. Vogue и е допринесъл за изграждането на имиджа на известни брандове като Calvin Klein и Ralph Lauren.

През декември миналата година млад манекен заведе дело срещу Брус Уебър в Ню Йорк, обвинявайки го в сексуален тормоз.

63-годишният Тестино е обвинен от 13 души, които твърдят, че той ги е опипвал и се е опитвал да ги склони към сексуален акт. Сред тях е моделът Райън Лок, работил с фотографа за рекламни кампании на Gucci, който го определя като „сексуален хищник“.

Марио Тестино е известен с фотографиите на членове на британското кралско семейство, сред които на покойната принцеса Даяна. Той засне и официалната годежна снимка на принц Уилям и Кейт Мидълтън. Негово дело е и фотографията на звездата на тениса Серина Уилямс с дъщеричката ѝ, която краси корицата на февруарското издание на сп. Vogue.

Представители на Марио Тестино и Брус Уебър съобщават, че са поразени от отправените срещу тях обвинения в непристойно поведение.

В изявление, разпространено от адвоката му, самият Уебър казва: „Напълно съм шокиран и натъжен от възмутителните твърдения по мой адрес, които напълно отричам“.

От правната фирма, която представлява Марио Тестино, също подлагат под съмнение правдоподобността на обвиненията.

От издателство „Конде Наст“, което публикува Vogue и други водещи списания, съобщават, че на този етап ще прекратят съвместната си работа с Тестино и Уебър.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари