IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Атаки срещу Виктория Бекъм заради анорексичен модел

17 януари 2018 08 20

Дизайнерката бе скастрена заради реклама на очила

Снимки: Instagram

Снимки: Instagram

Модната дизайнерка Виктория Бекъм беше подложена на остра критика заради използването в новата ѝ рекламна кампания за очила на млада манекенка с анорексичен външен вид, съобщава в. „Ню Йорк таймс“.

За промоцията на очилата с правоъгълни рамки са използвани услугите на 29-годишната манекенка от Литва Гидре Дукаускайте. Тя е облечена в бледорозов тоалет, който буквално виси на нея заради болезнено слабото ѝ тяло. По много външни белези Гидре прилича на анорексичка.

Нейният имидж предизвика множество отрицателни коментари в Twitter по адрес на Виктория Бекъм.

Тя бе обвинена в пропаганда на анорексията. А известният телевизионен водещ Пиърс Морган написа в своя акаунт, че дизайнерката трябва да се засрами. „Не ми се мисли какъв ефект ще окаже тази промоция върху тийнейджърките!“, изтъкна Морган.

„Моделът, който прилича на подрастваща с тежка форма на анорексия, е лице на лятната колекция на очилата VBEyeware. Именно заради такива случаи всяко изследване, проведено в социалните мрежи относно рекламите, констатира, че психичното здраве на тийнейджърките е ужасно застрашено“, написа в акаунта си писателката Аманда Форман.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари

.... ( преди 6 години )