IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Краят на една епоха: Последното ревю на Каролина Ерера

14 февруари 2018 15 00

Дизайнерката и нейното блестящо оттегляне

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Странни времена настъпиха за модната индустрия. След като миналата седмица официално се обяви, че Каролина Ерера ще представи своето последно ревю като оглавяващ дизайнер на собствената си марка, вчера официално я изпратихме.

Основаната през 1980 година едноименна модна къща ще бъде поета от Уес Гордън, който неотлъчно бе до нея в създаването на колекциите.

Новината идва по средата на откровени размествания и промени в Седмица на модата в Ню Йорк, в които утвърдените имена се целят в Париж, а новото поколение дизайнери поставят под въпрос смисъла от скъпоструващи ревюта два пъти годишно, особено на фона на дигитална ера, изискваща постоянно нови и нови неща и идеи.

На 79-годишна възраст, Ерера е една от последните действащи дизайнери основатели, оставяйки Ралф Лорен единственият такъв.

Емблематичният код на дизайнерката за съчетание между спортното с елегантното идва на последното ѝ ревю по съвсем очакван начин – чрез разпознаваемия почерк от бяла риза или топ с черна пола или панталон.

Своеобразният поклон към архивите на модната къща се материализира на модния подиум с принтове в диви котки и флорални елементи.

Любимите 3D бродерии се съчетават с акценти от многоцветен тюл, преливащ и преобразяващ се при движение на тялото.

Финалът се яви като сцена от филм – поредица от най-емблематичните бели ризи, някои от които на самата дизайнерка, комбинирани с ефирни поли с А-линейна кройка и задължителният акцент от цветен колан в контрастиращ нюанс, който поставя фокуса върху женствената талия.

Поклонът на Каролина Ерера бе придружен от най-близките хора от нейния екип, с които тя работи в ателиетата на модната къща и поднасянето на букет червени рози от нейния наследник – Уес Гордън.

Изпратихме с последни аплодисменти дизайнерката, която превърна американския стил в задължителен във висшата мода и с достойнство сложи край на активната си 40-годишна кариера със стил.

Нещо, което все по-рядко можем да видим в днешно време. Официално дойде краят на една епоха.

Поклон пред творенията ти, Каролина Ерера!

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари