IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-доброто от Седмица на модата в Ню Йорк

27 февруари 2018 08 10

Какво ще остане?

Най-доброто от Седмица на модата в Ню Йорк

Седмицата на модата в Ню Йорк определено остави отпечатък дълбоко в съзнанието ни и то по няколко причини.

Първата от тях е фактът, че Алекзандър Уанг обяви, че това е последното му ревю в Ню Йорк. Вълна от изненада заля феновете на индустрията, а въпроси за бъдещето на Седмица на модата зациркулираха още по-усилено.

В крайна сметка, присъствието на Alexander Wang в календара със сигурност е затвърждаване на един от най-американските брандове. С тази изненада преди дори началото на Седмица на модата в Ню Йорк нещата добиха малко по-различен и носталгичен вид.

Това бе допълнено и от новината за последното ревю на Каролина Ерера и нещата си отидоха в една носталгична посока. Разбира се, откроиха се няколко ревюта, лично за нас особено специални, които ни накараха да вярваме в бъдещето и че то ще бъде светло.

Представяме ви личната си селекция от най-добрите ревюта на Седмица на модата на Ню Йорк.

1. Marc Jacobs

Това бе едно от най-забележителните за нас ревюта на Седмица на модата в Ню Йорк. Вдъхновението от висшата мода през 80-те години бе ретроспективно завръщане към най-бляскавите и елегантни моменти в историята на модната индустрия. Високите рамене, наслояването, високата талия – всичко това бе хиперболизирано до степен, в която вероятно не бихме могли да преминем през никоя врата с огромните размери на раменете.

Въпреки това ревюто бе като акцент за това какво може модната индустрия, каква е нейната същност и приемственост между създателите на световните модни къщи и новото поколение модни дизайнери.

2. Victoria Beckham

Точно 10 години се навършват, откакто съпругата на Дейвид Бекъм реши да започне кариера в модната индустрия. Със сигурност през последното десетилетие много неща се промениха в този бизнес – появата на Instagram и вълната от звезди, които решиха да сменят попрището. Станахме свидетели на навлизането на спортните вдъхновения в колекциите висша мода, а Виктория Бекъм като че отговори напълно на новите нужди и новото търсене.

Тя яхна вълната и претърпя метаморфоза, изразяваща се в последното ѝ ревю под формата на строги линии, носещи в себе си модернизирани ефекти – като събиране на новото със старото. От кашмирени пуловери с панталони в права кройка, визиите се изменят до комбинация от материи и нестандартни кройки – обемни палта и рокли с плисе.

3. Philip Plein

В началото се обнадеждихме, когато видяхме Ирина Шейк, застанала до огромен робот, откривайки ревюто. За секунда непростими асоциации се прокраднаха в главите ни, че това ще е нещо подобно на ревютата на Chanel, които изпреварват времето, че понякога дори и Вселената си. След това се самообвинявахме, че изобщо ни е минала такава мисъл през главата.

Личното ми мнение е, че Philip Plein е просто една марка, отговаряща на първичните нужди на много хора да бъдат в център на вниманието и откриващи начин за това чрез кичозните и често несериозно претенциозни изделия. И това ревю не бе нещо по-различно. В действителност видяхме на модния подиум едни предложения, отиващи по-скоро към изделия за ски и сноуборд. Цялото това нещо бе гарнирано с много камъни и изпълнение на Migos. Поставям ги в класацията, защото понякога е хубаво да видим нещо в другата крайност, дори и само за да оправим вкуса си за останалите.

4. Oscar de la Renta

Едно от най-важните неща и основна цел на Oscar de la Renta е да прави жените красиви. Не да са нестандартни, не да са привличащи вниманието със странни визии, а просто да бъдат красиви. Класическият подход към предложенията идва като придържане към архивите на модната къща от страна на новите дизайнери.

Те едновременно са работили с Оскар де ла Рента и са представители на новото поколение, което се оказва добра формула – смесват класика с модерни тенденции. Предложенията на модния подиум не разочароваха, а напротив – вдъхновяваха. Фееричните и фини материи се комбинират с актуални кройки при ризи, палта и поли. Емблематичните вечерни елегантни рокли отново са тук, поставяйки фокус върху майсторството на изкусните бродерии. Наследство с продължение, което дава заявка, че Oscar de la Renta ще остане марка, правеща жените красиви.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари