IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-доброто от Седмица на модата в Лондон

27 февруари 2018 13 20

Какво видяхме тази година?

Най-доброто от Седмица на модата в Лондон

Лондон винаги е била една от чаканите столици на модата. Тази година със сигурност ще остане в историята не само заради красивите ревюта и интересни тенденции, но и заради посещението на Кралица Елизабет II.

Особеност на Лондон е аудиторията, която подобно на самите жители на града, е изключително космополитна и ерудирана. Така тенденциите в английската столица на модата са сякаш още по-селектирани и фокусирани върху най-доброто.

Представяме ви нашата селекция за най-доброто, което видяхме тази година от Седмица на модата в Лондон.

1. Burberry

„Това бях аз, 15-годишен“, сподели Кристофър Бейли между прегръдките и поздравителните целувки в края на неговото ревю, маркиращо края на 17 години в Burberry. Самата колекция се яви автобиографична за дизайнера и представи неговия път от първата му среща с модата до последните години в модната къща.

Предложенията – честни и символични, представиха дизайнера като мъжа, който винаги е искал да създаде от Burberry демократична марка. Бейли избра да се сбогува с колекция, пълна със символи за гей парад и огромни дарения на млади благотворителни организации, които подкрепят правата на LGBTQ и менталното здраве.


2. Erdem

Адел Астер е била по-голямата сестра на Фред Астер и определено е притежавала огромен талант. Тя е била абсолютно самостоятелна и се явява основно вдъхновение за последната колекция на модната къща. Именно този исторически романс вдъхва живот на визиите, изпълнени с пищни бродерии и елементи, обагрени в сребро, дантела и полка точки. Ефектни пелерини се явяват като материализиране на пристрастяващото усещане да си на сцената, комбинирано по съвременен начин с модерната жена, обичаща и живееща с висшата мода.

3. MM6

Винаги сме били фенове на творенията на Maison Margiela. Колекцията MM6 тази година се придържа към смелата, меко казано дръзка и нестандартна концепция в архивите на модната къща. Актуалната линия този сезон е решена толкова буквално в сребро, че дори и фонът е облицован като в сребърно фолио. Моделите представят богат блясък, под формата на пайети и дори буквално опаковане като бонбон с големи панделки.

4. Mary Katrantzou

Гръцката дизайнерка е едно от доказателствата за новото поколение, което е изключително ориентирано към дигиталната ера. Тя започна с дигитални принтове, поставени върху дръзки и смели кройки и силуети. За есента на 2018 Катрандзу ревизира вдъхновение от началото на Модернизма. Виждаме обвити рокли, палта с корсет и викториански драперии. Макар последно време дизайнерката да обръща повече внимание на кройките като на нещо, което трябва да бъде по-лесно и удобно за носене, самата красота на принтовете и играта с цветовете е това, което винаги я е откроявало.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

.... ( преди 6 години )
ne bih obliakla podobni drehi , obuvkite sa grubi o6te dokato gi pogledna ...da mu misliat manekenkite ,
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар