IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Роклите на Радева и Йотова – хората ги осмиват, спецовете – не

6 март 2018 07 10

Харесват ли ви?

Снимка: Канал 3

Снимка: Канал 3

Тоалетите на първата дама Десислава Радева и на вицепрезидента Илияна Йотова предизвикаха истинска вълна от коментари. В социалните мрежи хората определено ги иронизираха, но специалистите са на друго мнение.

На официалния прием, даден от президента по случай националния празник на България, двете се появиха със сходни тоалети, в които е използвано основно дантела и коприна. Но има и съществени разлики – в конструкцията, в дължината, в деколтетата, в технологията на изработка, пише „24 часа“.

„За мен сходството в двете рокли е положителен знак, говорещ за това, че две от емблематичните дизайнерки – Евгения Живкова и Невена Николова, имат близки представи за визията на важни и значими персони в публичното пространство и в политическата комуникация. И в двата тоалета впечатление правят тяхната изисканост, представителност, но и женственост. Те и естетически, и културно се вписаха в мястото и повода на тържественото събитие“, каза медийният и моден експерт проф. Любомир Стойков.

Тъмнозелената рокля е от френска дантела, апликирана на ръка и шифон с флорални мотиви. В горната част на тоалета са инкрустирани зелени камъни. Акценти са коланът и маншетите, направени от кадифе. Основно вдъхновение за дизайна на роклята е специалното нежно колие в зелено, с което Десислава Радева беше на официалния прием. То й е подарък от съпругата на китайския посланик у нас. Тъкмо това колие е било и основният импулс за избора на цвета на роклята.

Вицепрезидентът Илияна Йотова беше със сходен петроленозелен тоалет, направен от френска дантела и коприна по дизайн на Евгения Живкова. Платът е украсен с мотиви на цветя. Тоалетът, с който тя беше на официалния прием, бе дълъг до земята и подсилваше усещането за тържественост.

„Мисля, че и двете дами демонстрираха индивидуален стил и усет, като заедно с това показаха и стремеж да излязат от твърде познатите модни клишета. Много е хубаво и това, че и двете бяха заложили на българската мода, което е и признание на българския дизайн и начин за неговото популяризиране“, казва в заключение проф. Стойков.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари