IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модният свят тръпне: Кой ще ушие роклята на Меган Маркъл?

16 март 2018 10 20

Кралското семейство ще мълчи до последно

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

За модния свят има само един важен въпрос преди предстоящата сватба през май на принц Хари и Меган Маркъл: Кой дизайнер ще сътвори роклята на булката?

Британските вестници и списания изобилстват от публикации, според които 36-годишната бъдеща съпруга на принц Хари вече е избрала дизайнера на сватбената си рокля и дори е била на първа проба.

Отговорът на интригуващия въпрос няма да дойде от страна на кралското семейство и за любопитните остава само възможността да гадаят. От пресслужбата на принц Хари заявиха единствено, че по темата за сватбената рокля няма да бъдат правени изявления и коментари.

За модните марки въпросът е съществен, тъй като появата на член на кралското семейство с определено облекло води до повишаване на продажбите.

Какъв ще бъде изборът на Меган Маркъл е предмет на медийни догадки още от ноември миналата година, когато официално беше оповестен годежът ѝ с принц Хари.

„Мисля, че тя ще избере британски дизайнер“, казва Бояна Санталер, основателка и главна изпълнителна директорка на канадския лейбъл „Санталер“. Компанията вече получи „тласък“ в продажбите, след като Меган Маркъл се появи на коледната служба с кралското семейство с палто на бранда.

Сред имената на британски дизайнери в медиите често „изплува“ това на Стела Маккартни. На неин тоалет заложи за гражданската си церемония съпругата на Джордж Клуни Амал. Маккартни е дизайнер и на палтото, с което Меган Маркъл се появи по време на посещението си в Кардиф по-рано през тази година, припомня Ройтерс.

Запитана дали би искала да облече г-ца Маркъл за големия ѝ ден, Стела Маккартни отговаря с усмивка: „Сватбата си е сватба и за дизайнера е чест и привилегия да създаде чиято и да е булчинска рокля“.

Сред споменаваните възможности е и британско-австралийският бранд „Ралф и Русо“, който стои зад роклята, избрана от Меган Маркъл за официалните годежни снимки с принц Хари.

Ана Макгрегър, куратор в луксозния сватбен магазин „Уединг галъри“ в Лондон, отбелязва, че мястото на голямото събитие също е от значение при избора на рокля.

„Желателно е тоалетът да се вписва в обстановката. Г-ца Маркъл ще се венчае в параклиса „Сейнт Джордж“ на замъка Уиндзор и трябва да избере нещо подходящо за тази локация“, казва Макгрегър.

Модният свят, както и широката общественост, обаче ще трябва да почакат до 19 май – деня на сватбата, за да разберат какъв избор е направила Меган Маркъл.

„Независимо кой дизайнер ще избере булката, този въпрос не трябва да отвлича вниманието от самата нея в специалния ѝ ден“, казва роденият в Китай и работещ в Лондон модист Хуейшан Чжан.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари