IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Младият дизайнер Фатих Осман с дебютна колекция

18 април 2018 07 40

Той направи премиера на модната марка в Кърджали

Снимка: личен архив

Снимка: личен архив

Младият дизайнер Фатих Осман представи своята модна марка, създадена тази година, на светско парти в клуб в Кърджали. Дебютната колекция на Faith in Fatih носи името „The Creation“, а облеклата се правят в модерни фабрики в областта.

Редица личности от сферата на бизнеса и шоу средите посетиха модното дефиле, а сред моделите, които дефилираха се откроиха „Мис Свят България“ Вероника Стефанова, Анелия Николова, Жули Чолак от „Ивет Фешън“ и топмоделът на „Визаж“ Аталай Пат. Попзвездата Тита също уважи поканата на Фатих и се появи в негов тоалет. Символика в колекцията може да се забележи в един определен елемент, който се среща в някои от артикулите, а именно спиралата, която има собствена история.

„На планета, с население, което вече надвишава 7 милиарда, погледнато отстрани живота на всеки един обитател може да бъде описан като една спирала, със заложено и същевременно известно за всеки един начало и край. Начинът, по който е извървяна тази спирала е нещото, което я прави неповторима. В този затворен цикъл само човекът заклещен вътре знае всичките препятствия и трудности, срещу които е изправен ежедневно, макар и за незапознатите всичко да изглежда като поредната крива по пътя. Това, колко уникален ще е пътят ни по спиралата до самия му край е само и единствено в нашите ръце. Трите кръга на спиралата също не са случайност. Числото 3 символизира Божията мисъл и е символ на духовното у човека“, споделя концепцията за авторската си линия Фатих Осман.

Дизайнерът използва за своите модели платове от 100% памук, екокожи, поплини и материи с минимално съдържание на вискоза, в разнообразни цветови гами.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари

ужасТ ( преди 5 години )
На първата снимка има голяяяяяяям плашещ кОркозАбел! Не ни стресирайте с такива ако обичате!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар