IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов живот за старите дрехи

25 август 2018 10 00

Майка превръща старомодните дрехи в стилни облекла

Sarah Tyau/Facebook

Sarah Tyau/Facebook

Има хора, които винаги си купуват дрехи, обувки и аксесоари по най-новите тенденции. Но за това са нужни доста средства. Разхождайки се по улиците можем да срещнем мъже и жени със странен стил. Те са различни от масата, защото не се интересуват от това какво е модерно или не, а просто носят това, което им харесва. 

Сара Тао е майка на три деца, която дава "нов живот" на старите дрехи. След като ражда първата си дъщеричка, жената трябва да пести, за да има достатъчно пари за отглеждането на бебето. Тя и мъжът й не могат да си позволят нови дрехи, тогава им хрумва идеята за рециклирането на старите, които събират прах в гардероба им. 

Жената не можела да използва нещата, които обличала по време на бременността, защото вече са й големи. Затова си купила най-евтината шевна машина и започнала да ги преправя. 

Първоначално Сара рециклирала само дрехите на своето семейство. Тя най-вече шиела за трите си деца. С течение на времето обаче много роднини и приятели започнали да я молят да преправи техни дрехи. Това довело до създаването шивашко ателие, от което в момента излизат стилни дрехи, с които всеки дизайнер може да се гордее.

Двете дъщери на Сара също й помагат. "Наложи се да ги науча как се шие с електрическа машина. Те качват някои неща в социалните мрежи, за да видят повече хора как се прави", обяснява младата майка. По думите й, тя все още има базови умения и трябва да изкара някой курс, за да може да шие по-добре. 

Как огромна риза се превръща в красива туника за дете и защо една старомодна рокля не бива да се изхвърля, вижте в нашата галерия. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари