IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За първи път на Мис Англия: Участничка ще дефилира с хиджаб

4 септември 2018 14 00

Тя е 20-годишна студентка от пакистански произход

Източник: Facebook

Източник: Facebook

За първи път в историята на конкурса „Мис Англия“, участничка ще дефилира на финала му с хиджаб. Това съобщава „Daily Mail“ и уточнява, че това е 20-годишната Сара Ифтекхар, която е с пакистански произход.

„Не мога да осъзная колко невероятно е моето име да е сред тези на финалистките за „Мис Англия“ 2018!“, написа красавицата в Instagram, където качи снимки от предните етапи на конкурса.

Момичето, което учи право, започва да се занимава с мода още на 16-годишна възраст. Оттогава тя дарява спечелените пари от конкурси за благотворителни цели. С тях подпомага бедни семейства в Южна Америка, Шри Ланка, изселници във Виетнам, засегнати от природни бедствия и други.

„Участвам в Мис Англия 2018, за да покажа, че за красотата няма дефиниция. Всеки е красив по свой начин, независимо от тегло, раса, цвят на кожата“, е написала Сара в платформата GoFundMe, където набира средства за своята инициатива.

Сара Ифтекхар е една от 50-те участнички, борещи се за титлата Мис Англия. Тя е избрана сред 20 000 момичета, явили се на кастингите. Финалът на конкурса е тази вечер.

Източник: www.missengland.info

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари