IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Перфектната връзка: Работещото момиче

17 септември 2018 11 30

Или един поглед към дамите, за които кариера не е мръсна дума

Перфектната връзка: Работещото момиче

Виолета е от младите хора, които са категорични, че у нас има достатъчно условия за реализация. И е едно от доказателствата, че с упоритост и знания може да имаш мечтаната работа. Тя е последователна в избора си още от 7-ми клас, когато след успешен прием в технологичното училище „Електронни системи“ (ТУЕС) става част от света на „мъжките“ професии. Признава, че често й се е налагало да се съревновава със съучениците си. Имало е случаи, в които са я подценявали, поради факта, че е жена, но това само я е мотивирало допълнително. Две години по-късно станала неделима част от отборите, които се състезават по роботика в цял свят.

Сега работи в IT компания и с колегите си разработват приложения за мобилни телефони. Обича работата си, макар да признава, че понякога й се иска да има повече време за себе си. Харесва факта, че това което прави, може да бъде оценено на момента.

"Няма нищо по-хубаво от това да разбереш, че си се справил добре", категорична е Виолета.

„В сферата, в която работя, един от главните приоритети е да се спазват сроковете и всеки проект трябва да бъде завършен навреме. Работното време не винаги е достатъчно и понякога ми се налага да работя от вкъщи или по време на почивка“. Затова нейният най-нов и важен помощник в такива случаи е таблетът Huawei MediaPad M5.

„Професията ми е специфична, затова направих сериозно проучване преди да избера най-подходящия за мен таблет. Мощният процесор на Huawei MediaPad M5 улеснява използването му за професионални цели и вършенето на няколко задачи едновременно. 10-инчовият екран е достатъчно голям и мога с лекота не само да работя, но и да гледам любимите си филми в свободното време“ разказва Вили. „За да разтоварим напрежението в офиса често си правим забавни селфита и ги споделяме в общата си група, за което широкоъгълната камерата на таблета върши добра работа.“

Tialoto.bg ви среща с Виолета, която ни разкри някои тайни от своето ежедневие.

Как протича един твой ден?

По различен начин винаги. Понякога върша задачи през цялото време, но има и дни, в които се отдавам на релакс. Не мога да правя планове като повечето хора, защото работата ми е много динамична и във всеки момент може да изникне нещо. На този етап кариерата ми е на преден план, сега е моето време да се докажа. Да, това се отразява на личния ми живот, но имам ясни цели и ги преследвам.

Без какво не започваш деня си?

Първото нещо, което правя сутрин е да включа таблета и да проследя новините. Докато ги преглеждам изпивам чаша домашен чай, направен от билките на баба. Разбира се, като всяка жена и аз губя поне половин час в подготовка на сутрешния ми тоалет. В противен случай рискувам да изплаша някой на улицата (Смее се).

Ако имаш един свободен час, за какво ще го използваш?

Обичам да съм сред природата с приятели. Там е мястото, където се освобождавам най-лесно от натрупания стрес през работната седмица. А и поддържам физическата си форма. Често изминавам по 7-8 км на различни екопътеки във Витоша, предпочитам ходенето пред фитнес залите. Но все пак за тези преходи трябва повече от един час. Ако трябва да се огранича само за 60 минути, може би бих ги използвала за някакви женски глезотий - фризьр, маникюр, масаж.

За какво отделяш най-много време?

За работа. Според мен е важно човек да знае какви са целите му и да ги преследва неуморно. Понякога хората предпочитат да се оплакват и да обвиняват обстоятелствата ако нещо не им се получава. Аз не съм от тях. За мен да съм „работещо момиче“ е гордост и се радвам, че съм целеустремена и независима жена. И ако правя грешки, те са следствие на мой избор. Не се сърдя на никого.

По какъв начин технологиите се преплитат в ежедневието ти?

Вече имам чувството, че аз съм се вплела в ежедневието на технологиите. Работата ми го изисква, а и ми харесват удобствата, които те създават. У дома също разчитам на тях. Преди няколко години преживях един, за мен ужас - откраднаха ми колелото. Бях много разстроена и веднага взех решение да сложа камери в дома си и пред входната врата. Таблетът ми винаги е с мен и имам възможност да проверя какво се случва, когато не съм вкъщи. За да няма засечки съм избрала XXL+ плана на Vivacom с 40 000 MB на максимална скорост. Така че технологиите могат да бъдат верен помощник не само в работата и забавлението, но и за нашата сигурност. 

С какво ти помагат технологиите?

Те не само ми помагат - с тях изкарвам хляба си. И честно казано не мога да си представя живота си без тях.

Какво има в дамската ти чанта?

Обичам големите чанти. И сигурно се досещате, че мястото никога не ми стига (Смее се). Имам козметика, която заема 1/3 от мястото, ключове от кола, телефон, таблет, мокри кърпички, кърпички за монитора на таблета, мишка, зарядни устройства, задължително бутилка с вода. Дори мъжете в офиса се чудят как не съм получила гръбначно изкривяване. Тежичка е, но съм мобилна и мога да превърна всяко кафене в офис, ако се налага.

За всички момичета, за които работата е страст, а не досадно бреме, Tialoto съветва да потърсят своя идеален технологичен партньор, който ще улесни значително живота им. Разнообразието на пазара е голямо

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари