IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Календарът на Visages: Кръговрат в модата

14 декември 2018 14 02

Дрехите от миналото и колекциите от бъдещето сe събраха в един моден проект

Снимка: Visages

Снимка: Visages

Visages лансираха новия си бутиков календар за 2019-а година, вдъхновен от кръговрата в модата. Ретро линии, непреходен стил, иновативни визии и куп красавици изпъкват в един проект, посветен на добрата стара максима, че всяко ново е порядъчно забравено старо. И за да ни покажат как точно се случва кръговратът в модата, стилистите на проекта, озаглавен Fashion Circle, поемат на експедиция в търсене на изгубения стил. Именно така в календара на Visages се появява и мъжко черно палто от 50-те.

„Създадохме Fashion Circle за да покажем, че красивото е модерно във всяка епоха. Вярвам, че стилът е това, което може да ни спаси от посредствеността и съм изключително щастлива, че моделите на Visages винаги са се чувствали от един отбор – от отборът на естествената, непреходна красота.“, споделя за проекта Жени Калканджиева.

Работата по новия проект на Visages продължава месеци, а Fashion Circle се ражда като творческа вариация на темата, че въпреки всички тенденции и смяна на течения в модата, истинският стил е непреходен и всичко сякаш се върти в кръг. Съвършената форма на кръга идейно пронизва целия моден календар и ни напомня, че всичко в живота ни е кръговрат. Осем от най-наложените модели на агенцията участват в шест различни композиции, издържани изцяло в черно, като всеки от кадрите развива различна стилова линия.

Лицева кожа, лак, дантела или пайети доминират във всяка една от фотографиите, а стайлингът съчетава дрехи и аксесоари от различни десетилетия с най-актуалните колекции на български и световни брандове и дизайнери, като Just Cavalli, Beyond, Dan Ginkov, Iskra Art и др.

За да затворят модния кръг, от Visages представят както палто, шито в годините след края на Втората световна, така и все още непоказваната колекция на младата дизайнерка Елена Златева. Бъдеще и минало се събират пред обектива на фотографа Диляна Флорентин, а стайлингът на проекта е дело на творческия тандем Слав Анастасов и Хубен Хубенов. За грима на моделите, сред които Елеонора Йоцова, Елисавета Стоянова, Мая Мирчева, Евелин Малезанова, Габриела Василева, Кристина Несторова, Владимир Енчев и Мартин Стойчев, се погрижи Марина Младенова, а косите са дело на Ники Тонев.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари