IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Риана добави пълни манекени в колекцията си

26 юни 2019 11 30

Певицата се вдъхновила от собственото си тяло

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters


Американската певица Риана добави в своя фирмен магазин  Fenty  манекени с недстандартен размер, съобщава Metro.

Певицата решила да демонстрира новата си колекция в бутик в Ню Йорк с помощта на манекени с размери plus-size. Те се отличават от стандартните с увеличените си пропорции: бедрата и гърдите им са значително по-обемни.

По информация на изданието, Риана искала да създаде в модния си бренд, продукция, която да подхожда на жени с различни типа фигури. Тя се вдъхновила за това от собственото си тяло, както разказала певицата, в момента тя ту напълнява, ту отслабва.

Феновете й в социалните мрежи похвалиха кампанията й затова тя да показва „реалистични тела”. „Манекените във Fenty имат форми и бедра. Обожавам Риана”, написа една от последователките й в Twitter. 

„Риана прави нещо феноменално, като заставя нас ( тъмнокожите жени) да се чувстваме значими”, обясни друга. „Тези манекени показват как изглеждат истинските чернокожи жени”, съгласила се и трета.

 

 

Fenty — не е първата модна марка с нестандартен манекен. Преди време това направи и спортната марка Nike. 

Освен тези, които похвалиха показа на разнообразие в човешкото тяло и боди позитивизма, се появиха и критици, които смятат, че подобни манекени карат хората да живеят нездравословно.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари