Преди да запретнете ръкави в кухнята или банята, за да приготвите поредната разкрасяваща рецепта, нека ви кажем, че тази омекотяваща маска за лице ухае невероятно и е много лека, точно като крем.

Няма много смисъл да повтаряме, колко суха става кожата през зимата. Освен това даже и хората с по-мазна и смесена кожа знаят, че студеното време се отразява доста неприятно и на тях.

Без значение дали кожата на лицето ви е изцяло суха или усещате сухота върху скулите, около носа или устата, ви уверяваме, че маската с какао и кисело мляко е подходяща за всички типове кожа – от много суха до смесена.

Прави се толкова често, колкото сами си прецените и в зависимост от това, как кожата ви се чувства след подобна домашна терапия. Започнете да я правите веднъж или два пъти в седмицата, надяваме се, че резултата ще ви хареса.

Най-добре е да използвате какаово масло (от био магазините), което наистина има омекотяващо действие върху кожата и естествено обикновено кисело мляко за хидратация.

Пропорциите са на око – разтопете една бучка или 1 ч.л.какаово масло на водна баня, отстранете от котлона, а след това добавете и около 1 с.л.от киселото мляко.

Разбъркайте добре, така че да се получи лека, много пухкава каша. Оставете сместа да поизстине за няколко минути и чак след това я използвайте по предназначение.

А това става много лесно - нанесете тънък слой върху предварително почистена и подсушена кожа на лицето, изчакайте 10 -15 минути и накрая изплакнете обилно с топла вода.

Винаги слагайте крем за допълнителен омекотяващ ефект върху лицето и шията, така ще засилите действието на домашната маска.