IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тайно оръжие: как да махнете петната от боя за коса

22 май 2012 05 55

Два прости начина да изтриете от кожата си петната от боя за коса

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Боядисването на коса вкъщи е рутинната неделна процедура за голяма част от жените.

И макар резултатът да е разкрасяващ, има един загрозяващ елемент във всичко това и това са петната от боя за коса, които неизменно се получават по челото, около ушите и на врата.

Досега поне ние се спавяхме с това с много търкане, чак до зачервяване и стопроцентова концентрация по време на самото боядисване, за намалим до минимум щетите.

Научихме обаче два супер прости начина за махане на петна от боя за коса по кожата и то от съвсем достоверен източник – собствената ни фризьорка.

Единият начин е с разтворимо кафе (нес). Разтваряте малко, все едно ще го пиете, топвате памучен тампон и изтривате пораженията. Това е.

Вторият начин е лак за коса. Пръскате на изцапаното място, изтривате с памуче и готово.

А ако искате изобщо да не се занимавате с варене на кафе и пръскане на лак, трябва да намажете кожата на челото, ушите и врата с мазен крем още преди да сте започнали боядисването.

Така, ако се изцапате, боята ще се отмие после с крема.

Петната от боя по дрехите, защото се случва и на най-добрите, също се премахват с лак за коса, но трябва да напръскате веднага, иначе няма да стане.

Някои твърдят, че за тези петна помага и лимонов сок или оцет, но не сме пробвали и ще чакаме да споделите вашия личен опит.

И още няколко съвета за боядисване на косата, така и така сме подхванали темата.

  • Когато избирате цвят, не забравяйте, че картинката на кутията е само ориентировъчна. Резултатът зависи от собствения ви цвят, структурата на косъма и времето, през което седите с боята. Затова и много жени прибягват до боядисване на косата, когато искат да им се случи нещо ново и непредвидимо.
  • Боядисването трябва да стане бързо – за около 10 минути, защото съставките променят качествата си, ако стоят по-дълго време.
  • Не подценявайте теста за алергичност, който е описан на опаковката, може да си спестите много проблеми само с едно мацване на сгъвката на ръката.
  • Дори да не харесвате готовия цвят, изчакайте поне две седмици, преди да сложите нова боя. Колкото и щадящи да са съвременните бои, все пак това са химикали, които проникват в организма.
  • Когато боядисвате косата, температурата на въздуха в стаята трябва да е поне 22 градуса, т.е да е топличко. Така боята ще проникне по-добре, а и вие няма да зъзнете с мокра коса.
  • Избягвайте да се боядисвате преди море и да ходите без шапка на плажа. Силното слънце и морската вода правят косата по-чуплива, боята се отмива по-бързо, а косата се уврежда много заради протичането на различни окислителни процеси.
  • Подхранване, подхранване, подхранване. Давайте на косата си много вода (вътрешно) и много масла (външно), за да ви отвръща тя с блясък и мекота. Само боята няма да направи чудеса с външния ви вид, ако косата ви е чуплива, изтощена и вяла.

КоментариКоментари

Анджелина ( преди 3 години )
Паста за зъби също помага а за белите тениски които са изцапани с боя се чистят с doomestos мокриш тениската и после с доместос пръскаш върху петната и го оставяш така за 1 минута после с гъбата търкаш и петната ги няма и цвета си е същия какъвто е бил
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Рени ( преди 11 години )
Ние н къщи премахваме петната от боя по кожата , съвсем ефективно - с пепел от цигари .
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
sosweetbaby ( преди 11 години )
особенно черна боя палете няма махане
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
wish117 ( преди 11 години )
Знам още един трик за премахване на петна от боя по кожата: малко изцеден лимонов сок
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар