IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо слънцезащитата трябва да започва отрано?

29 март 2014 13 35

Първите пролетни слънчеви лъчи са сигнал за действие за грижа за кожата на лицето

Слънцезащитен флуид за лице Photoderm Max SPF 50+ и слънцезащитна минерална пудра за лице Photoderm Max SPF 50+ Снимка: Люба Вангелова

Слънцезащитен флуид за лице Photoderm Max SPF 50+ и слънцезащитна минерална пудра за лице Photoderm Max SPF 50+ Снимка: Люба Вангелова

Точно две седмици, откакто използвам слънцезащитната козметика на Bioderma Photoderm Max SPF 50+ – флуид за чувствителна кожа и компактна минерална пудра. Моята кожа е нормална към смесена, но все пак минералните продукти винаги са били с приоритет в козметичния ми несесер.

Честно казано, реално осъзнах нуждата от слънцезащита за кожата ми по всяко време на годината едва в началото на работата ми като козметичен редактор, т. е. преди около 7 години. Мога да кажа, че съм благословена със здрава и хубава кожа, която трудно се повлиява от климатичните условия.

Но след 35-годишна възраст идва времето, когато си спомняш думите на бабите и майките, които постоянно са ни натяквали съвети от рода „обличай се“, „пази си кръста“, „пази се от слънцето“....

Факт, в един момент забелязах пигментните петна по лицето си – беше след едно лято, което беше като всяко друго, но като че ли последствията бяха доста по-забележими. Кожата ми беше станала по-тънка, по-чувствителна и разбира се с неравности и петна. А това се случи в началото на есента, когато тенът на лицето ми вече не беше така златист и сексапилен, беше започнал да избледнява и ... да отстъпва мястото си на пигментните петна. Не, не става дума за това, че не бях ползвала защитна козметика за лице през това лято, но това бяха последствията от предишните години, в които не бях ползвала.

Това постави началото на моята целогодишна връзка със слънцезащитната козметика. Признавам, мина време, докато изградя навик да купувам крем за грижа със защита срещу ултравиолетовите лъчи. Но това в един момент се превърна в рутина, която не можех да си представя как не съм имала до този момент.

Но по-важният навик, който вече имам от години, е да ползвам и слънцезащитен крем още в началото на по-дългите слънчеви дни в началото на март. Това ми създава усещане за спокойствие първо, че се грижа за кожата на лицето, която е най-уязвима и видима, а първите слънчеви лъчи са неусетно агресивни за нея. И второ, че в края на лятото кожата ми няма да е така чувствително променена, както след онова лято, което няма как да забравя. Може би всяка жена има един такъв ден, в който рязко осъзнава разликата в състоянието на красотата си и ѝ се иска да е направила достатъчно, за да я запази, когато е имала шанс за това.

С годините започнах да различавам лесно кой продукт е добър за кожата ми и кога тя се чувства наистина комфортно с продукт за слънцезащита. Защото, когато става дума за такива продукти, всеки си представя тежка текстура, която можем да издържим за няколко дни на плажа. Но в града, в офиса нещата са различни – усещането за комфорт ни е нужно целодневно и ежедневно, за да имаме самочувствието, което ни държи енергични и амбицирани.

След известен опит с козметиката на Bioderma мога да ви препоръчам уверено флуида за лице с SPF 50+ Photoderm Max. Нанасям го сутрин, след като съм нанесла обичайния си крем за лице и съм го оставила да попие леко.

Какво е усещането?

Този флуид е неусетен за кожата ми, не тежи, не създава усещане за запушване на порите ми или за лепкавост. Дори след като го нанеса, имам чувството, че не ми стига и може би трябва да нанеса още малко. Сякаш върху кожата ми има само един крем, този за грижа. Това усещане се запазва през целия ден обаче. Накратко – грижата ми за кожата на лицето е възможно най-добрата – SPF 50+, а усещането ми е сякаш имам мека и гладка кожа, без да съм направила кой знае какво за нея.

Минерална компактна пудра и слънцезащитен флуид за лице Photoderm Max SPF 50+ от Bioderma

Първите слънчеви лъчи обичам да посрещам обаче и с лек тен. Това се оказа лесно с минералната пудра с SPF 50+ Photoderm Max на Bioderma. Тази пудра е наистина това, което може да замени всяка друга пудра – поне за мен. Аз я нанасям с четка за пудра – разнася се много добре и лесно. Честно казано, всеки кремообразен продукт може да се нанася с четка. А това е за предпочитане. Пудрата оставя лек блясък, но не като от перли или брокат, а сякаш това е естественият блясък на кожата, която е гладка и здрава.

И най-вече, изглежда хидратирана. А това е първият външен признак на здравата кожа. Пудрата е лесен начин да възобновявам защитата от ултравиолетовите лъчи през деня. Дори и да не съм нанесла защитен крем или флуид (което е почти невероятно), равномерно нанесена пудра е много добра алтернатива. Освен това, с пудрата разнасям добре количеството и по шията и назад и нагоре в корените на косата – така създавам много добър тен на лицето, а защитата за кожата е и в по-труднодостъпните зони на лицето.

Споменах, че вече две седмици не излизам без продукт за слънцезащита, но не само с рутинния SPF в продукта ми за грижа, а с допълнително нанесена специално разработена грижа за кожата срещу слънчевите лъчи.

Препоръчвам на всички дами този подход в защитата на кожата, за да съхраним това, което природата ни е дала – красота и нежна и здрава кожа. Следите по кожата ни след време винаги са най-големият издайник за това как сме се грижили за нея през годините. Бъдещето е това, което правим сега. Това важи за красотата и здравето на 100%. Споделям личен опит!

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )