IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На плаж със стрии? Не, благодаря

16 юни 2014 08 39

Най-често засегнатите зони със стрии са бедрата, ханшът и коремът

Снимка: Bepanthen

Снимка: Bepanthen

И вие ли забелязахте с ужас тънките бели ивици по бедрата и ханша, докато се оглеждахте в пробната с новия си бански? Това са стрии и те едва ли са се появили преди ден.

Често появата на първите стрии минава почти незабелязано. Най-засегнатите зони са бедрата, ханшът, коремът и гърдите и по-рядко на коленете и предмишниците. В началото стриите са червеникави и се сливат с кожата. В последствие те се превръщат в лесно забележими светли ивици.

Появата на стрии може да се случва още в пубертета, но ако сте на над 22 години и за първи път се срещате с този проблем, ви питаме – подложихте ли се на екстремна диета, за да се подготвите за морето тази година? Рязкото отслабване или наедряване на тялото водят до появата на стрии, а причината е, че еластичността на кожата на всяка жена има предел и може да се повлияе от външни фактори. При продължителен период на разтягане нишките на колагена и еластина, които се съдържат в кожата започват да се късат и това води до „разкъсване“ на кожата в отделни участъци.

Ето и добрата новина! Предотвратяването на появата на стриите е единственото решение на проблема. Д-р Цеца Влаева, дерматолог в Медицински център „Доверие“ в София съветва жените да полагат активна и целогодишна грижа за еластичността на кожата си. Ключов фактор в предотвратяването на стрии е добрата хидратация. Хидратираната кожа е щастлива кожа – премахната е вероятността да се получат микроразкъсвания на тъканите.

Д-р Влаева препоръчва целогодишната употреба на подхранващи кремове, които да задържат еластичността на кожата. Един от ефикасните продукти против стрии е Бепантен крем против стрии, който действа в три основни направления. Декспантенолът и глицеринът осигуряват подхранването и хидратацията на кожата. Маслото от маслина и кожни липиди подържат и укрепват бариерната функция. А извлекът от тропическото растение сентела азиатика стимулира производството на колаген и еластин. Бепантен крем против стрии се нанася лесно, бързо прониква в кожата и не оставя мазни следи. Какво друго ви е необходимо за щастлива кожа? Слънце и плаж, на който да покажете гладките си бедра, разбира се!

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Дуковска

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
Имаме и бръчки, миришем, но това не ни пречи да вземем мерки да изглеждаме по-добре и да се чувстваме по-добре. Това не е само козметичен проблем. Разкъсването на кожата не е нещо, с което трябва да се примиряваме или да свикваме.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
О, ужас! Ние сме обикновени жени, не моделите с фотошоп! Имам стрии, и какво от това?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар