IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Задължителните козметични летни навици

14 август 2014 07 50

Съветите, които трябва да превърнем в навик

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Грижите за тялото и кожата през лятото са също толкова важни, колкото и през останалите сезони.

Приятните за нас фактори като слънце, пясък, лек бриз и морска вода всъщност могат да окажат неблагоприятно влияние на нашите кожа и коса.

Ето нашите изпробвани съвети, с които да извлечем най-доброто от лятото и да запазим перфектния си вид по време и след това.

1. Почистете тялото си

Използването на твърда четка с естествен косъм с малко нанесено количество ексфолиант почиства мъртвите клетки от кожата, като я оставя значително по-мека, блестяща и стегната. Започнете масажа от краката, като с къси и насечени движения продължете нагоре. След душа, задължително нанесете хидратиращ лосион или олио за тяло. Резултатът от почистването можете да усетите веднага след процедурата.

2. Погрижете се за скалпа

Освен, че може да изгорите кожата на скалпа (да, дори и там), замърсяването също не е фактор, който е за подценяване. Натрупването на мръсотия по скалпа може да доведе до запушване на космените фоликули, което, от своя страна, да пречи на вашата коса да расте здрава и блестяща. За целта, козметичните фирми създават ексфолиант за скалп, който е със значително по-лека текстура и почиства, без да наранява нежната кожа. Използването на такъв продукт е задължително, особено през лятото.

3. Изкуственият тен не предпазва от слънцето

Да, безспорно изглежда много добре и ни позволява да бъдем екзотични и през зимата, но нека не забравяме, че е изкуствен. Това, че сме тъмни, не означава, че не можем да изгорим, а всички знаем колко е неприятно това.

За да предпазим размазването на изкуствения ни тен от слънцезащитните масла, се налага използването на немазни, безмаслени такива, които лесно се абсорбират от кожата. По този начин, едновременно ще запазим своя тен и ще бъдем защитени от изгаряне.

4. Нанасяйте слънцезащитно мляко на голо

Колкото и странно да звучи на пръв поглед, това е най-ефикасният начин за нанасяне на слънцезащитно мляко. Така, освен че няма начин да изпуснете нито една част от своето тяло, можете да го оставите да попие напълно във вашата кожа и да се избегне неприятното изгаряне „на ръб от бански“.

5. Не забравяйте да нанасяте отново

Първоначалното нанасяне не ни осигурява защита през целия ден. Тук идва ред на най-ключовата дума - „повторение“! За да бъде напълно ефективен, слънцезащитният крем е хубаво да се нанася на всеки два часа, след намокряне или избърсване с кърпа.

6. Хидратирайте косата

Въпреки, че не може да изгори като кожата, косата може да бъде трайно увредена от слънчевите лъчи. Изсушената коса и загубата на цвят могат да бъдат лесно избегнати, като всеки път преди излагане на слънце и след баня се нанесе хидратиращ продукт с естествени масла.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )