IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да изглеждаме по-слаби и високи чрез дрехи

16 август 2014 07 10

Правилният подбор на облекло може визуално да ни направи да изглеждаме по-добре

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Визуалната измама е едно от най-големите предимства на нашите дрехи. Добре селектираните силуети освен, че могат да ни подмладят, могат и да оформят тялото ни така, както всъщност бихме искали то да изглежда.

За да постигнем желаните ефекти не е нужно да се допитваме специално до стилист, а просто да следваме няколко прости и общовалидни правила.

1. Носете поли, които са по-скоро дълги, отколкото широки.

Макар, че се смята за един от най-търсените модели, полата „балон“ визуално добавя няколко кила в ханша. Колкото и да е къс този модел, не компенсира за своя обем там, където е най-добре да го няма.

Решението на този проблем е да заменим широката пола с по-тясна и дълга такава – по този начин краката ни ще изглеждат по-дълги, а дупето по-стегнато.

2. Всички ивици по облеклото трябва да бъдат вертикални.

Оптически, хоризонталното райе разширява тялото. Независимо дали е само върху блуза, панталон или пола – избягвайте този тип десен. Вертикалните ивици създават илюзията за височина и издълженост, с което се превръщат в един от най-хитрите трикове за визуална измама.

3. Избягвайте големите колани

Освен, че правят ханша ни да изглежда по-широк, големите колани създават усещане за „отрязано“ тяло, с което могат да направят формите ни да изглеждат несъразмерни. Тънкият колан е значително по-стилен и върши същата работа като големия, без да ни „товари“ с излишни разширения.

4. V-образното деколте

Стратегически ход е да наблегнем на купуването на блузи и рокли, които са с V-образно деколте. По този начин успяваме да издължим своят врат и да създадем ефект на „лебедова шия“.

5. Високите обувки

Най-доброто решение за по-ниски дами! Освен, че издължават краката, високите и елегантни обувки добавят няколко сантиметра в цялостния ни ръст. За да не ни заподозрат в измама, най-добре да комбинираме с дълъг панталон, който умело да прикрие малката ни тайна.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )