IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да изсветлим косата, без да я увредим

21 август 2014 06 40

Естествените съставки, с помощта на които да създадем ефект „Докосната от слънцето“

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Няма по-лятна комбинация от тъмен загар на кожата и леко изсветляла коса, които взаимно се подчертават. За да избегнем допълнителното увреждане, което ежедневно поднасяме на своята коса, препоръчваме използването на естествени продукти.

Сред най-известните дадени ни от природата дарове, които притежават свойството да изсветляват косата се нареждат лимонът, лайката и изненадващо – канелата.

При правилната комбинация между тези съставки, можем успешно да създадем с два до три тона по-светла коса, без да бъде дръзко контрастирането с естествения ни цвят.

Снимка: Ideas in Food

Ако сте от късметлиите, които притежават нормална коса:

Изстискайте 2 големи лимона, като заделите сока настрани. През това време, поставете да се вари вода с три пакетчета чай от лайка. Смесете сока с вече изстиналия чай, като добавите една супена лъжица канела на прах. Сместа изсипете в шише с помпа и впръскайте обилно в косата.

Ако сте със суха коса:

Използвайте лимоновия сок и малко количество от чая, като ги смесите във вашия балсам или маска за коса. По този начин ще хидратирате своята коса, успоредно с изсветляването й.

Независимо от типа на вашата коса, най-важната съставка в естественото изсветляване е слънцето. След нанасяне на съответната смес, задължително трябва да изложите косата на пряко слънце, което да ускори процеса.

Абсолютно безвредното изсветляване на коса с естествени съставки може да бъде повтаряно до достигането на така желания ефект „Докосната от слънцето“ коса.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари