IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да премахнем тъмните кръгове под очите с грим

20 септември 2014 15 13

Няколко козметични трика, които ще ни освежат

Как да премахнем тъмните кръгове под очите с грим

Дългите парти нощи, заради които на другия ден се мразим, не само че изморяват тялото ни, но и личат на лицето ни. Подпухналите очи, тъмните кръгове под тях и зачервяванията не са най-подходящата добавка към леко размазания ни грим за работното място. Ако ви се случи отново, или просто генетично сте предразположени към тъмни кръгове, последвайте тези бързи трикове, с които мигновено да поставите основа за своя грим или просто да освежите лицето си и да премахнете уморения вид.

При заличаването на сиво-сините оцветявания под очите е важно да изберете коректор с цвят като оранжевото, който контрастира на кръговете. Ако сте със светла кожа, използвайте лек нюанс на цвят праскова, а ако сте с тъмна кожа, спрете се на тъмна праскова или оранж. Необходимо е коректорът да бъде два тона по-тъмен от вашата кожа, за да успее да покрие кръговете.

Нанесете кремообразната текстура с помощта на безименния пръст, като се постараете да създадете плътна линия. Не се притеснявайте за оставащото оранжево под очите ви, ще се скрие със следващата ни стъпка. След нанасянето на коректора ще покрием остатъците с фон дьо тен. В случай, че не използвате такъв, можете да покриете отново с коректор, който този път да е в същия цвят като лицето ви.

Второто нанасяне ще слее цветовете на първия коректор и втория (или фон дьо тена, в зависимост от това на какво сте се спряли), и ще възвърне естествената свежест на лицето ви. Бъдете внимателни с нанасянето, като се старайте да не разнесете тъмния коректор надолу – целта е да се слеят.

В случай, че все още виждате тъмни кръгове под очите си, можете да нанесете още един слой фон дьо тен, който да бъде един тон по-светъл от кожата ви, за да осигури пълното покритие. Поставете няколко точици под окото и разнесете с помощта на мека четка, с която да ги слеете.

Ако имате суха кожа и не искате да използвате пудра, можете да я замените със сенки, отново два тона по-светли от вашата кожа. С помощта на същата мека четка поставете един тънък слой, който да фиксира коректора и да го предпази през целия ден.

Ако предпочитате пудра, спрете се на матираща такава, като при нанасянето акцентирайте върху Т-зоната.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари