IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силата на кокосовото масло

22 август 2014 08 00

Как действа и как да го използваме

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Кокосовото масло все по-успешно навлиза в козметичната индустрия, утвърждавайки се като една от основните съставки в продукти за лице, нокти, коса и тяло. Благоприятното действие на кокоса да успокоява кожата, да премахва зачервявания, да омекотява и дори да замени обикновения ни балсам за устни го превърна в един от най-продаваните природни продукти, който се радва на изключително голямо търсене.

Кокосът е перфектно съвместим за хора с нормална кожа, която не е склонна към акне, запушени пори и изсушаване. Въпросът, който си задаваме от много време е защо жените държат да дават много пари за скъпи продукти на известни марки, вместо да си закупят вълшебната съставка от съседния супермаркет? Ще систематизираме основните ползи и начини на употреба в домашни условия.

Действието на кокосовото масло започва с наситените мастни киселини, които се съдържат в естествения кокосов сок и са основните източници на всички ползи за кожата. Ако решите да си закупите кокосово масло, уверете се, че не е претърпяло каквато и да е обработка.

Основен момент в избора е да се спрете на изцяло натурален продукт – без оцветители, без парфюми и без консерванти. Друго основно свойство на екзотичната съставка е, че може да задържа влагата в кожата. За разлика от повечето продукти, които обещават това, но реално, имат съвсем обратен ефект - кокосовото масло може да се използва като естествен лосион за тяло.

Освен незаменимите овлажняващи свойства, кокосовото масло е доказано средство за предпазване от инфекции, гъбички и микроби. Високото съдържание на витамин Е помага за еластичността на кожата и намалява значително стареенето. За да си направите домашен лосион за тяло, смесете малко количество от кокосовото масло с масло от шеа и нанесете по цялото тяло. За домашна скраб за тяло добавете захар, а за да заместите балсама за устни, използвайте кокосовото масло в чиста форма.

Ценната съставка на множество продукти може да послужи и като лосион за премахване на грим, като просто нанесете върху памучен тампон и почистите, но предупреждаваме, че както споменахме вече по-горе, кокосовото масло не е подходяща за суха кожа със склонност към черни точки, защото би могло да запуши порите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари