IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да избегнем неудобството на високите обувки

28 август 2014 08 31

Триковете, с които да носим токчета, без да ни боли

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Високите обувки винаги са били едно от най-голямите оръжия на жените. Оптическото издължаване на краката и на цялостния силует пасват идеално на всяка една визия и всяко едно събитие. За съжаление, всяко нещо си има своята цена. Болките след целодневното носене на красивите обувки не само, че могат да бъдат нечовешки, но и могат да предизвикат сериозни увреждания.

За да избегнем подпухнали крака, изкривявания и мазоли, ето какво трябва да направим.

При покупката на обувки да внимаваме за стръмен свод. Колкото и красив да е дизайнът, този тип модели носят ужасна болка. Напрежението, което се създава при носене се прехвърля и може да достигне до цялостно изтръпване на прасците и студени „тръпки“ по цялата дължина на крака. За да запазим високия ток, но да облекчим свода, алтернативен вариант са моделите с платформа. По този начин не се губи височината, но се „притъпява“ ъгъла от петата към пръстите на крака и, съответно, е значително по-удобно.

Начинът на ходене е от ключово значение при високите обувки. Мислете за себе си като за лека, феерична принцеса, която буквално се „носи“ по леда. Тежкото стъпване премества точката на натиск и може да бъде ужасно болезнена. Начинът да предотвратите и това е, ако ходите бавно. Идеята на токчетата е да бъдат красиви, не да се състезаваме с тях. Позата, която трябва да заемате, трябва да бъде максимално изправена назад.

Важна е формата на обувката. Ако имаме по-широки стъпала, хубаво е заради себе си да се съобразим с това. Купуването на по-тесен модел няма да направи краката ни по-фини или по-малки. За да не се мъчим излишно, при това сами, нека се съобразим с краката си и спрем своя избор на най-подходщата форма.

Нека не пестим, когато става въпрос за обувки. Колкото по-добри са материалите, откоито са изработени моделите, толкова по-добре за краката. Естествената кожа осигурява гъвкавост, а подбраните материи позволяват „дишане“ на кожата, предпазвайки я от възпаляване и развиване на инфекции.

Поддържайте обувките си. Ако има паднала капачка – заменете я. Ако се разлепи вътрешната част, дайте ги за поправка. Всяка една съставна част във вашата обувка е поставена точно на мястото, на което трябва да бъде. Всяко едно разместване или премахване на материал може да наруши първоначалната форма и да превърне любимите обувки от красиво удобство в истинско мъчение.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

прост трик ( преди 9 години )
Един много *** лесен и безплатен трик-НЕ НОСЕТЕ ОБУВКИ НА ВИСОК ТОК1.Водят до проблеми на гръбначния стълб, дои опасни заболявания.2.Деформации на коленните стави3.Опастност от натрошаване на крака-на много части4.Нарушено кръвоснабдяване.Още нещо-никога не си кръстосвайте краката-вдига кръвното и нарушава кръвообмена.за дюстабани и страдащи от хронични болести-абсолютно противопоказно.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )