IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съвети за косата от цял свят

27 август 2014 10 39

Екзотични идеи, с които да заздравим косъма

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Разнообразието от култури и традиции е изключително полезен източник както на вдъхновения, така и за красота. Благодарение на различните атмосферни условия, народите използват своето природно богатство и преоткриват ценни съставки, които могат да имат невероятен ефект върху нашата коса. Ето и най-разпространените продукти в маските за коси от целия свят.

Колумбия – Авокадо

Красивата и блестяща коса на жените от Колумбия, за разлика от екзотичните им тела, далеч не е природна даденост. Но е натурална съставката, която те използват. Рецептата за любимата маска се състои от два белтъка, смесени с половин, предварително смачкано авокадо. Нанесете обилно върху косата и изчакайте 15 минути да подейства, преди изплакване.

Бразилия – Кокос

Вече описахме положителното въздействие на кокоса върху тялото, но качествата му далеч не се изчерпват с това. Силното подхранващо действие на кокоса влиза широко в употребата на маски за коса. В чиста форма, нанесете масло от кокос върху косата, изчакайте 30 минути за максимален ефект и изплакнете с вода от кокос. Тази процедура се повтаря веднъж на всяка седмица, а резултатът ще е налице мигновено.

Аржентина – Алое Вера

Съставка за много от продуктите във вкусовата индустрия, алое верата заздравява косата и кожата на главата. Необходимо е да се постави директно върху скалпа, или да се добави към вече избран шампоан, подходящ за нашата коса.

Мексико – Желатин

Интересното при тази съставка е, че рецептата за маски с нея се предават от поколения наред. Изпробван и с доказана ефективност, желатинът е натурален продукт с високо съдържание на колаген. Смесете 1 чаена лъжичка оцет с чаша вода и 1 чаена лъжичка желатин. Получената смес се оставя върху косата за 5 минути, след което се изплаква обилно. Друг трик, на който ни учат от Мексико е алтернативен вариант за сушене на косата. Заместете сешоара с обикновена кърпа, която да навиете върху главата. Естественото изсъхване на косата предотвратява цъфтенето на краищата.

Ямайка – Кактус

Невероятното свойство на кактуса да се предпазва от жарките лъчи на слънцето е чудесно да се използва и върху коса. Силният термо-резистен ефект на олиото на кактуса съхранява здравата коса от атмосферни условия и многобройните уреди, които използваме.

Шотландия – Лайка

Лайката предпазва русата коса от неприятното изсветляване и избледняване на цвета, което е доста често срещан проблем през летните месеци. Няколко минути варете лайка и след изстиването й, напръскайте директно върху сухата коса, за да създаде предпазен филтър.

Германия – Бира

Едни от най-заклетите почитатели на пенливата напитка извличат ценните й съставки, прилагайки ги върху косата. Половин литър бира се смесва с топла вода и се нанася върху косата. Изчаква се 20 минути, след което се изплаква обилно с вода. Не бързайте веднага да миете косата с шампоан, за да подействат съставките на бирата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )