IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да сме фотогенични?

21 септември 2014 08 00

Красиви трикове, с които да изглеждаме красиви на снимки

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Незабравимите летни почивки са сред едни от събитията, доставящи истинска емоция и удовлетворение. За да запазим това прекрасно чувство през цялата година, заснемаме своите моменти, които да ни топлят и през студените и далеч не толкова слънчеви дни.

За да сме сигурни, че ще изглеждаме красиви на снимките, независимо дали са за нас самите, за приятел или за някоя социална мрежа, трябва да следваме няколко прости трика.

Ако затваряте очите си точно когато ви снимат, при заставане за снимка, мигнете непосредствено преди светкавицата. По този начин ще избегнете неприятния за снимки рефлекс.

Уверете се, че гримът ви е подходящ. Тук става въпрос най-вече за цвета на фон дьо тена ви. Ако е по-тъмен от вашата кожа, със сигурност ще си проличи на снимка. Ежедневната светлина не е толкова силна, колкото тази от светкавица, и е възможно да се получи ефект „маска“.

За да избегнете „двойната брадичка“, изпънете врата и свалете лицето си леко напред. За да сте сигурни, че ще го направите, представете си, че подавате чело напред и прибирате брадичката леко надолу. Може да не е удобно, но ще трае само докато снимката е готова и гарантира добър резултат.

Разгледайте стари ваши снимки, на които се харесвате. Набележете си определена позиция, усмивка, ъгъл, от който изглеждате добре и го прилагайте на бъдещите си снимки.

Когато се усмихвате, поставете език зад зъбите, за да избегнете снимка тип „Гуфи“.

Когато се снимате в цял ръст, използвайте една от най-красивите пози – поставете ръка на кръста, изпънете гърба и с глава се обърнете леко към камерата. Може да е клиширана, но никога не излиза от мода.

Снимайте се колкото можете повече. По този начин си гарантирате, че на поне една от всички снимки ще изглеждате така, че да се харесате. Дори и на фотомоделите, които ежедневно гледаме от корицата на лъскави списания не им се получава перфектно от първия път.

Избягвайте директното излагане на изкуствена светлина, защото тя може да създаде неприятни и тъмни сенки. Вместо това, заставайте на естествена светлина до прозорци, врати или място, което е осветено от една страна.

За да добавите блясък в очите, не е необходима специална обработка със сложни програми. За целта, просто погледнете в източник на светлина. Такъв може да бъде лампа, вода, отразяваща лъчи или директно слънцето.

Не казвайте „Зеле“. Говоренето по време на снимки може да доведе до неприятни физиономии и изкривявания на устата. Вместо това, мислете си за нещо смешно. Естествената усмивка винаги е по-добър вариант пред изкуствената такава.

Когато ви снимат отдолу е по-добре да смените ъгъла. Нека фотографът ви заснеме отгоре – по този начин се създава усещане за близост, докато долният ъгъл затъмнява и подсказва за доминиране.

Използвайте блестящи гланцове за уста вместо тъмни червила. Матираните и тъмни цветове оптически смаляват устните, докато блясъкът и свежите цветове ги правят да изглеждат по-плътни и сочни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари