IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грижа за миглите

27 август 2014 07 15

5 съвета, с които да запазите красивия поглед

Грижа за миглите

Миглите, като основният ключ към красив поглед, са сред частите на тялото, които изискват най-много грижа. За да успеем да се погрижим добре за миглите, трябва да сме добре запознати с това, което им е нужно и това, което да спрем да правим.

Средната дължина на миглите на горния клепач е 10мм, като наброяват между 100-150 броя, а на долния 7 мм – от 50 до 80 броя. Ежедневното третиране и почистване на спиралата ни за мигли с неподходящи препарати и продукти може не просто да направи по-тънки и къси миглите, но и да предизвика пълно опадане.

Въпреки, че са изключително красиви като постоянен аксесоар, миглите са и изключително важни за окото, тъй като имат защитна функция от прах и дори малки насекоми. Научете тези факти и се погрижете за вашите мигли. Миглите изискват специална козметична грижа.

Структурата на миглата е много подобна на тази, на косата и също като нея се измърсява и се нуждае от специално почистване. За целта, поставете памучен тампон, напоен с топла вода върху окото, след което измийте с бебешки шампоан.

Водоустойчивата спирала е вредна. Тъй като миглите са създадени да премахват замърсяването, поставянето на някои от съставките на водоустойчивата спирала могат да раздразнят изключително много очите. Отхвърлянето на силикона в спиралите може да доведе до сърбеж, зачервяване и дори алергия.

Удължаването на миглите не е полезно. Колкото и да се рекламира тази процедура от различни козметични марки и фирми, тя не е полезна. Тъй като лепилото може да предизвика същата реакция като тази от водоустойчивата спирала. Освен това, удължителите на миглите могат да започнат да падат с нашите мигли, което води до оредяване и опадане.

Избягвайте инструменти за извиване на миглите. Противно на повечето вярвания, че единствената опасност е да не отскубнете с инструмента миглите, това, за което трябва повече да внимавате е да не „скъсате“ косъма на две. Вместо да стискате силно миглите си, съвсем леко задайте посока и веднага поставете спирала, за да запазите формата им.

Миглите се променят с годините. Ако забележите намаляване на броя косъмчета и тяхното отслабване – не се притеснявайте. Също като косата, миглите се променят с напредването на възрастта. За да забавите естествения ход на нещата, изпозлвайте естествени добавки и витамини, които стимулират растежа на мигли.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )