IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грешките в грима, които можем да поправим

22 септември 2014 07 00

10 лесни трика за корекции, с които не губим време

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Спонтанните решения и действия безспорно могат да внесат дозата разнообразие, от която имаме нужда, в иначе едно и същото ни ежедневие. Макар и да се налага понякога да правим компромиси с някои неща по организационната част, то гримът и това да изглеждаме добре не трябва да бъдат част от тях.

Дори и понякога времето да ни притиска и в бързината да допускаме големи грешки с козметиката, всичко има своето решение. Вместо да изчистим и да започнем отначало, ето няколко трика с които лесно и бързо да поправим единствено нежеланите „ефекти“ в грима си.

1. Размазана спирала.

Използвайте една клечка за уши, като напоите само едната част с лосион за чистене на грим. Ако нямате такъв, можете да използвате и обикновен крем за лице. След като почистите, използвайте сухата страна на клечката, за да почистите и изгладите неравностите.

2. Разтичащи се кремообразни сенки.

Ако все пак държите да си ги използвате, защото много харесвате цвета им, след нанасяне поставете тънък слой прозрачна пудра върху тях. По този начин ще ги предпазите от размазване и ще ги направите по-дълготрайни.

3. Разтичащ се гланц за устни.

Решението на този проблем е лесно приложимо и в офиса. Просто намерете същия цвят червило и на китката на ръката си смесете с гланца. Нанесената върху устните комбинация запазва както цвета, така и блясъка.

4. Прекалено много руж.

Ако сте прекалили с цвета и далеч не стои естествено, не е необходимо да изчиствате цялото лице. Вземете чиста четка за руж, потопете върху прозрачна пудра и нанесете върху ружа, докато не получите цвета, който искате. Ако използвате кремообразен руж, смесете малко крем за лице с фон дьо тен, като с кръгообразни движения нанесете върху бузите и скулите.

5. Ако фон дьо тенът ви изсъхва и става на петна.

Използвайте малко вода, която леко впръскайте върху лицето. С помощта на апликатор разнесете равномерно върху лицето.

6. Размазана очна линия.

Можете да се предпазите от допускането на тази грешка като използвате същия цвят прахообразни сенки, които да нанесете върху вече поставената очна линия.

7. Размазано червило.

За да направите червилото си по-дълготрайно, очертайте преди това устните с молив, като гледате да не излизате много от контура. След като нанесете червилото го „запечатайте“ с лист хартия, който да притиснете към всяка една от устните. За завършек – напудрете.

8. Ако спиралата ви засъхне в шишенцето.

Погрижете се да е плътно затворена, след което я потопете в чаша, пълна с топла вода. Не прекалявайте с температурата на водата, за да не я втечните твърде много. Оставете да преседи няколко минути и след като извадите, подсушете. Внимавайте за това, да не оставяте капачката на спиралата леко отворена, защото това е основната причина за изсъхване.

9. Размазан гланц за устни.

За да избегнете тази грешка, поставете преди нанасяне на гланца молив за устни, който ще направи устните ви още по-плътни и сочни.

10. Ако червилото ви изглежда твърде матирано.

При този нежелан ефект, нанесете гланц само в средата на устните. По този начин оптически ще създадете илюзията за плътност.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари