IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Домашен балсам за устни с шоколад

2 септември 2014 07 50

Лесна козметична рецепта

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Известен като храната на боговете, шоколадът се произвежда от ферментирали, изпечени и смлени семена на какаово дърво. Растителните съставки на истинския шоколад се разделят на какаова маса, която е сухата част, и какаовото масло от тях.

Източник на редица минерални вещества и витамини, шоколадът, освен вкусен, е и изключително полезен. Всички сме чували за многобройните масажи, които се предлагат с масла и течен шоколад, а сега предлагаме специална рецепта, с която да използвате положителното въздействие на десерта и върху устните си.

Необходимите продукти за маската са:

1 супена лъжица кокосово масло

1 супена лъжица какаово масло

2 парчета шоколад

1 капсула витамин Е

Няколко капки етерично масло, което можете да изберете по желание

Начинът на приготвяне е много лесен – смесете супената лъжица кокосово масло с какаовото масло и заедно с двете парчета шоколад поставете на слаб огън. Задължително разбърквайте за няколко минути, за да може съставките да се смесят добре, като този процес не отнема повече от 5 минути. След това изсипете капсулата с витамин Е и добавете етеричните масла.

Действието на етеричните масла е не само да омекоти устните ви, но и да добави аромат на гланца за устни. Затова можете да изберете по ваш вкус техния тип, като ние препоръчваме горещо етерично масло от жасмин. След като изстине, шоколадовият балсам за устни се втвърдява и е готов за употреба.

Можете да съхранявате шоколадовото изделие в хладилник, и тъй като е възможно да се разтопи, не ви препоръчваме да го носите в чантата си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари