IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да забавим появата на бръчки под очите

1 септември 2014 06 27

Природни трикове и полезни навици

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Неприятните следи на годините върху кожата ни е изключително неприятен процес, който, за съжаление, няма как да спрем напълно. Стареенето се отразява изключително лесно върху най-нежния участък на лицето ни, а именно очите.

Множеството скъпи, болезнени и трудни козметични и хирургични процедури са непосилни за повечето от нас, но за щастие, съществуват и някои лесни начини, с които поне малко още да се порадваме на перфектно гладката кожа.

1. Хидратирайте. Първата и най-важна стъпка към борбата с неприятните бръчки около очите. Хидратираната кожа е значително по-здрава и устойчива на времето и атмосферните условия в сравнение със сухата такава. За да не го позволите, използвайте дневен и нощен крем за лице.

2. Яжте много риба, особено сьомга. Рибата съдържа много протеин и омега 3 мастни киселини, които изграждат защита за ноктите, косата и подхранена здрава кожа.

3. Яжте соя. Изследванията показват, че соята подобрява плътността на кожата и нейната структура, както и че изглажда нейните линии.

4. Използвайте естествени масла под очите. Изключително полезни са аргановото масло, зехтин, масло от авокадо, масло от бадеми, кокосово масло и други, чието съдържание в кремовете ни за лице не е достатъчно. Купете си маслата в чиста форма от аптека и започнете да нанасяте с памучен тампон по веднъж на ден.

5. Масажирайте. Това е един от начините, с които да си подсигурите дълго време здрава кожа. Леките масажи в тази област подобряват циркулацията на кръв и обновяването на клетки. Нужен е лек масаж по не повече от няколко минути на ден.

6. Авокадо. Използвайте многобройните качества на авокадото, като си направите сами домашна маска за лице. Смесете пюре от едно авокадо с една супена лъжица мед и приложете директно върху кожата.

7. Проверете си зрението. Често когато имаме проблем с очите, примигваме значително повече и присвиваме очите си, за да фокусираме. Всички тези движения са сред основните причини за появата на бръчки около очите. Проверете очите си и вземете съответните мерки, за да ги ограничите.

8. Яйца. Още една природна съставка, която има незаменимо действие. Домашната маска се приготвя от белтъци, които директно се прилагат върху кожата. Изчакайте докато се втвърдят и след това изплакнете с хладка вода. Белтъците на яйцата имат стягащ ефект върху зоната около очите.

9. Мед и мляко. Почиствайте нежната зона с мляко и мед, които ще направят кожата ви по-еластична и съответно по-устойчива на неприятните и необратими ивици около очите.

10. Спете по гръб. Според учените от Американската дерматологична академия, позицията, в която спите, може да предизвика появата на бръчки. Спете по гръб – по този начин избягвате натиска и прекия допир с материи, които могат да изсушат кожата и да оставят следи по лицето от „намачкване“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари