IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приложения на бебешката пудра

31 август 2014 09 49

Ефективни козметични и практични съвети

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Бебешката пудра е известна като един от най-благоприятните продукти за нежната кожа на нашето дете.

Освен за него обаче, нейните свойства да успокояват кожата, да предпазват от изпотяване и да почистват, могат да бъдат изключително полезни и за нас. Предлагаме някои трикове, които със сигурност не знаете, и автоматично могат да влязат в приложение.

Тънките мигли лесно могат да изглеждат по-плътни и оптически да се издължат с бебешка пудра. Между всеки слой спирала за очи, който слагате, поставете с памучен тампон, чрез леко потупване върху косъмчетата малко пудра и след това отново спирала. Ще се изненадате от ефекта, който мигновено ще забележите.

Мазната коса също намира своето решение в бебешката пудра. Повечето шампоани за мазна коса са със съставки, наподобяващи ефект на нишесте. Същото действие има и бебешката пудра върху омазнените корени. Изсипете малко количество върху дланите си и с масажни движения разтъркайте косата, за да може да попие нежеланото омазняване.

Прекалено тъмният фон дьо тен се коригира със съвсем лек слой бебешка пудра, която изсветлява нюанса и играе ролята на козметична пудра. Нанесете с апликатор, като внимавате да не прекалите и да създадете ефект „платно“.

Така досадният пясък, който полепва по тялото от плажа и изключително трудно се отмива може да бъде премахнат лесно, ако разтъркате с бебешка пудра. Тя ще „отлепи“ мигновено нежеланите песъчинки.

Потта по краката и подмишниците лесно се избягва с малко количество, което да напудри „проблемния“ участък. Не оставя петна по блузите и неприятна миризма, но ви дава спокойствието, че можете да се събуете без проблем.

Непоносимите горещини, заради които когато спите имате усещането, че залепвате за спалното бельо, могат да бъдат смекчени. Разпръснете малко количество пудра между чаршафите, за да абсорбират влагата.

Възелът в колието може да бъде разплетен и без дърпане. Поставете малко бебешка пудра, която ще разхлаби оплитането и използвайте карфица, с която да разплетете.

След бръснене поставете малко пудра, която играе ролята на афтършейв – освежава кожата и предотвратява от раздразване. Същото можете да направите и преди бръснене или кола маска.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
Бебешката пудра отдавна не се препоръчва за бебетата, ама кой да прочете!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар