IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да боядисаме веждите

1 септември 2014 12 01

Съвети, с които да постигнем желания ефект и у дома

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Малките компоненти на нашето лице изграждат цялостната визия, и съответно, тяхната поддръжка е от ключово значение. Красивият поглед се постига с правилно нанесен грим, съобразен с формата на окото, дълги и плътни мигли и разбира се – веждите. За грижата на миглите вече споменахме и е време да обърнем внимание на другата съществена част от лицето.

От миналия сезон, дизайнерите налагат една тенденция, която приехме, макар и с малко резерви. Ярко боядисаните вежди стоят изключително красиво, превръщайки лицето ни в цветен шедьовър. Както с всички произведения на изкуството, обаче, всичко трябва да бъде премерено и направено добре, за да се получи.

Ако сте решили да боядисвате своите вежди, ето няколко съвета, с които да го направите успешно и в домашни условия.

Първата стъпка се състои в определяне на цялостното състояние на вашите вежди. Боядисването им е също толкова сложен процес, колкото и този при косата – увреждането на косъма и неговото изтощаване определено не е за подценяване. Ако косъмчетата са със слаба структура, след боядисването цветът няма да е особено дълготраен и значително по-бързо ще изсветлее, в сравнение със здравите вежди в добро състояние. Желателно е преди да предприемете такава крачка, да проведете една седмица терапия за заздравяване, като използвате различни маски за стимулиране на растежа.

Втората стъпка е селекцията на продукта, който сте решили да използвате. Проверете внимателно дали отговаря на всички стандарти и дали е дерматологично тестван. Желателно е да изпробвате дали сте алергични към някоя от съставките, като предварително нанесете малко количество върху ръката и да изчакате поне 24 часа, за да се прояви евентуалната алергична реакция, ако има такава.

Следването стриктно на инструкциите е задължителната трета стъпка в процеса. Ако сте се спрели на това, да извършите процедурата сами вкъщи, е добре да се съобразите изцяло с даденото упътване. Производителите на продукта знаят най-добре какви са съставките и са съобразили с тях и действието им, и времето, в което да действат. Не импровизирайте, за да не станат грешки.

Подберете правилно цвета. Четвъртата стъпка е изключително важна, за да не съжалявате след боядисването. Фризьорите съветват веждите ви да бъдат един тон по-тъмни от цвета на косата ви, а миглите с един тон по-тъмни от цвета на веждите. Всички други комбинации между коса и вежди могат да стоят твърде контрастно и дори неприятно. Ако сте се спрели на ярък цвят, съветът тук е да се допитате до фризьор за пигментите, които съдържа цветът на косата ви. Ако сте с тъмнокестенява коса със светъл пигмент, то спокойно можете да изсветлите своите вежди и мигли. На същия принцип, ако сте с тъмна коса с червен пигмент, огнените нюанси ще бъдат добро решение. В случай, че не сте сигурни дали можете да поемете този риск, спрете се на кафяво или тъмно, според типа кожа.

Определянето на правилната форма и нейното стриктно спазване е много важно. Старайте се да не преминавате контурите и ако сте почистили нежеланите косъмчета, изчакайте с боядисването няколко дни, за да се успокои напълно кожата и да не се стигне до раздразнения и зачервявания.

Ако не попаднете на точна боя и цветът е значително по-тъмен от това, което сте искали, попитайте за изсветлител, като изрично подчертаете, че става въпрос за веждите ви. След като боядисате веждите си, идва моментът за поддържането. Цветът трае средно между 3-4 месеца, в зависимост от структурата на косъма и това, до каква степен е хванала боята. Желателно е да внимавате с почистващите продукти и да не ги нанасяте с натиск върху веждите, тъй като могат да ускорят процеса на изсветляване и падане на цвета.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари