IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да порасне по-бързо вашата коса

3 септември 2014 10 31

Няколко трика, които да ускорят процеса

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Както вече доказахме теорията си, дългата коса е едно от най-привлекателните женски богатства.

Красивата къса коса умее да моделира чертите на лицето ни по начин, по който никоя друга прическа не може, но дългата и поддържана коса си остава безспорен наш фаворит и вечна класика в жанра.

За да не споменаваме само ползите, но и да сме напълно практични, представяме ви някои съвети, с които да ускорите процеса на израстване на вашия косъм.

1. Правилна диета.

Ако спазвате някакъв хранителен режим, имайте предвид, че това неминуемо се отразява на вашата кожа и коса. Липсата на определени витамини и съставки може да направи косъма ви податлив на накъсване и значително по-слаб. Здравословната диета, която включва комбинация от протеини и хранителни вещества, е перфектното решение. Балансираното хранене предпазва фоликула, заздравява го и не позволява лесното начупване. Ядките, особено бадемите, както и сьомгата са изключително добър вариант.

2. Не прекалявайте с диетата.

Много хубаво не е на хубаво. И в този смисъл на поговорката, правете нещата с граници. Не прекалявайте с диетата, за да не се получи ефектът „йо-йо“, което е най-вредният процес за тялото ви. Всяка една рязка промяна оказва своето влияние върху косата и може да я съсипе.

3. Стилизирайте умно.

Ясно е, че прекомерната употреба на стилизиращи уреди не е полезна за косата. Термичната обработка е сред челните места в класацията за най-вредни навици, които имаме спрямо косата. Ако ви е непосилно да премахнете пресата или машата от всекидневието си, то поне сведете използването им до 3 пъти в седмицата. По този начин ще щадите косата значително повече. Добавете и задължителните подхранващи маски с масла и термо-защитни продукти.

4. Използвайте съставки, които да подпомогнат растежа. Такива са аргининът, рибеното масло, хиалуроновата киселина и витамин С.

5. Карайте го по-леко

Стресът може да увреди както много органи и системи в организма ви, така и косата. Ходете на масаж, оставяйте си сами бележки с положителни послания или каквото ще ви направи по-спокойни и хармонични. Косата е огледалото на това как се чувстваме и в какво състояние сме. Стресът води до значително по-голямо количество отделен кортизол от надбъбречните жлези, което води до акне, възпаление на кожата и щети в структурата на косъма.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари