IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да премахнем разликата в тена?

7 септември 2014 09 15

Лесни и практични трикове

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

С напредване на датата, отминават и последните слънчеви и топли дни. Точно това е моментът да се мобилизираме и да използваме максимално каквото е останало от лятото, за да имаме сили да преминем бързо през предстоящата Зима.

Тъй като дори и в тези дни слънцето не е за подценяване, трябва да се погрижим за слънцезащитната козметика.

Ако все пак сме приключили с летния и морски сезон официално, но искаме да запазим спомена само в съзнанието си, а не и върху тялото – ето няколко съвета, с които лесно да премахнем неприятната разлика в тена.

Лимонов сок

Този естествен антиоксидант има много голям ефект и избелващо действие върху кожата. Тъй като обаче е доста силен, не го използвайте директно, а най-добре в комбинация с други продукти. За пример ви предлагаме да смесите равни части лимонов сок с мед, да нанесете получената консистенция върху тялото и да оставите да престои 25 минути върху кожата ви.

Краставици

Натурален източник на влага и витамин С, краставиците са перфектен начин за премахване на разликите в тена. Нарежете една краставица на кръгчета, разбийте ги до получаването на паста и нанесете върху засегнатите зони, като оставите да действа поне 30 минути преди измиване.

Картофи

Както лекуват изгорено, така могат да бъдат изключително полезни в борбата с разликата в тена. Нарежете един картоф или го настържете за по-бързо абсорбиране от кожата, като оставите да престои на проблемното място 15 минути.

Сода за хляб

Смесете една чаша сода за хляб с една супена лъжица захар и половин чаша вода. Получената смес използвайте под душа като ексфолиант. Освен че ще премахне неприятната разлика в тена, содата ще изчисти кожата от мъртвите клетки и ще ви остави усещането за свежест и чистота.

Черен чай

Ако по-скоро разликата ви е изгаряне, а не неравномерно почерняване, черният чай ще бъде особено полезен за вашия случай. Направете си чаша студен черен чай, като го изсипете в бутилка, с която да напръскате цялото тяло след като сте си взели душ. Чаят не само ще премахне изгарянето и неприятните разлики, но и ще успокои кожата ви.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Опит Споделен ( преди 9 години )
Случва се след първия ден на море цялата ми кожа да се зачерви (леко изгаряне) а задникът ми остава бял. Мъжът ми само това чака и ме пляска по дупето докато добие същия червен цвят. На следващия ден се пека с по изрязани бански и тогава пък ми изгаря дупето, а останалата кожа ми е вече кафява.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар