IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нещата, които не знаете за почистващите продукти за лице

4 септември 2014 09 10

Какво точно изпускаме?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ежедневно използваме почистващи продукти, с които да премахнем грима и да освежим трайно лицето. Правилната селекция на възможно най-подходящия вариант за почистване на нашата кожа, според нейния тип е от изключителна важност, но това далеч не е всичко.

Тази ни рутина е най-бързата част от дневния грим, но какво точно не знаем за почистващите продукти и използваме ли ги правилно?

1. Времето е от голямо значение

Повечето от нас използваме почистващия продукт точно толкова, до колкото да премахнем замърсяванията, натрупани през деня. От съществено значение обаче е времето, в което той ще престои на лицето ни, тъй като от това зависи до колко почистването е само повърхностно или цялостно. Истината е, че тези препарати „изсмукват“ мръсотията от черните пори, но това е възможно само ако им дадем достатъчно време това да се случи.

2. Има си определен начин на почистване

Използвайте върховете на пръстите, като масажирате от шията към лицето. Не използвайте голям натиск, за да не раздразните кожата и да предизвикате зачервяване. Чрез масажирането стимулирате циркулацията на кръв и навлизането на кислород.

3. Вашият почистващ продукт

Точният вид почистващ продукт се определя единствено и само по типа кожа. Не по думите на консултанта, че това ще действа добре, без значение, че е за друг тип кожа. Производителите са наясно с това какви съставки са сложили и знаят най-добре как те си взаимодействат. Хубаво е да имате предвид по кое време на годината купувате своя почистващ продукт, тъй като в различните сезони кожата сменя своите характеристики – по-мазна през лятото и по-суха през зимата.

4. Възможно е да предозирате и прекалите

Колкото и да не ви се струва възможно, това си е реална опасност. Количеството почистващ лосион трябва да не е повече от две грахови зърна. В противен случай рискувате да получите раздразнение, значително по-трудно измиване на продукта и оставане на част от него върху лицето ви. Колкото до прекаляването – това се отнася до претъркването на кожата, което е способно да увеличи раздразнение и дори акне.

5. Почистващият продукт може да използвате и за четките за грим

Тъй като основната роля на този тип продукти е да почистват, те могат успешно да бъдат използвани и за четките за грим. Най-малко два пъти в седмицата го използвайте и върху козметичните си принадлежности, тъй като те са сред едни от най-благоприятните среди за развиване на бактерии, които в последствие нанасяме директно върху лицето си.

6. Доброто измиване на продукта е много важно

За да не остане част от продукта върху лицето ви, изплакнете обилно с вода и никога не използвайте само кърпичка.

7. Измийте добре и ръцете

Процедурата, макар и ежедневна, има своите задължителни правила. Едно от тях е да се извършва само с чисти ръце, тъй като те са основните преносители на бактерии по лицето. Използвайте сапун, който изплаквате добре, защото и неговото попадане по лицето или в очите може да бъде доста дискомфортно.

8. Лицето ви не свършва до брадичката – почистете както шията, така и раменете.

9. Почистващият ви препарат най-вероятно съдържа сол.

Готварската сол е често срещана съставка както в почистващите препарати за лице, така и в шампоаните.

10. Също така и морски водорасли

Инфузорната пръст, известна още като мъртви водорасли (или тази част, която остава по дъното на аквариума) също е сред често срещаните съставки. Независимо, че не звучи особено приятно, тя има дълбоко почистващо и ексфолиращо действие върху лицето – не се плашете.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари