IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нещата за маникюра, които не знаем

8 септември 2014 06 30

Трикове, с които да се справяме по-добре

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Поддържаният маникюр винаги е бил един от най-важните аксесоари за нашата визия.

Символ на стил, красота и внимание към самите нас, ноктите определено са сред първите неща, които правят впечатление на човека срещу нас.

Независимо че повечето от нас правят този ритуал поне два пъти седмично, сме наясно, че това е процедура, която изисква изключително много внимание и дори секунда разсейване или едно грешно движение могат да ни върнат в стартова позиция.

Какво трябва да знаем за добрия маникюр и как да го постигнем с лесни трикове, които значително да ни помогнат?

Гъбата за баня

Дори и да не може да я използвате по предназначение вече, не бързайте да я изхвърляте. Вместо това, накъсайте аксесоара на малки парченца, с помощта на които ще можете да направите мечтания красив маникюр с ефект „мрежа“.

Брокатът за нокти

Колкото и неприятно да звучи, брокатът по маникюра е акнето за ноктите – слага се лесно, но изисква изключителни усилия да се свали. Ако все пак държите да го използвате, третирайте го като гел лак. Напоете памук с ацетон, поставете върху ноктите и увийте във фолио. Това ще направи свалянето значително по-лесно.

Използвайте студена вода, за да изсъхнат ноктите ви

Потопете лакираните нокти в студена вода и задръжте – това ще задържи цвета по-бързо върху ноктите и ще помогне за тяхното изсъхване. Ако въздухът около вас е влажен, то тогава оставете пръстите си в студената вода колкото можете повече.

Поставете вазелин преди лакиране

Вазелинът върху кожата около ноктите ще помогне да премахнете всички грешки, когато сте готови с лакирането. Вазелинът създава бариера между кожата и лака, така че да успеете да премахнете лесно лака, ако сте изцапали кожичките около ноктите.

Направете си шаблони

Върху пластмасова пластинка нанесете един слой лак за нокти и изчакайте да засъхне. След това, с помощта на клечка за зъби или игла, нарисувайте вашата декорация. Готовият шаблон можете да нанасяте върху лакиран нокът, за да се отбележи.

Точки

Можете да направите точки върху лакиран нокът много по-лесно ако потопите клечка в лакочистител и вместо да слагате още лак, просто да изтриете.

Предпазете от начупване

Един от лесните начини да избегнете счупване на краищата на ноктите е като с лака за основа минете веднъж само края на нокътя, а чак след като засъхне да нанесете слой върху цялата плочка.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари