IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се погрижим за очилата си

19 септември 2014 13 09

Съветите, които задължително да спазваме

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Очилата с диоптър, освен изключително удобно и практично изобретение, което ни помага да виждаме по-ясно и отчетливо, се превърнаха и в основен акцент в колекциите на модните дизайнери и техните аксесоари.

Красивите рамки с орнаментики, инкрустации и разнообразни универсални материали подхождат на всеки стил и са способни да се пригодят към всяка индивидуалност.

За да не попречи нищо на кристалния и женствен поглед, трябва да прилагаме специални грижи и за своите очила.

Ето някои от задължителните съвети, които да превърнем в рутина.

Почиствайте очилата добре.

Уверете се, че почиствате очилата най-малко веднъж в седмицата, като си подсигурите специална кърпа от микрофибър, която можете да закупите от всяка една оптика. Изплаквайте стъклата с топла вода или пригодените за случая почистващи спрейове и избършете нежно, като следите да няма частици по кърпата, които могат да надраскат повърхността. Ако имате достатъчно време, желателно е да оставяте очилата да изсъхват сами на въздух.

Бъдете внимателни при слагане и сваляне.

Не носете очилата върху главата си, тъй като това може да разшири необратимо рамките и да се наложи да ги сменяте. Освен това, използвайте и двете ръце, независимо дали ги поставяте или сваляте – по този начин ще запазите рамките прави и стегнати и ще удължите живота на своите очила за значително по-дълго време.

Съхранявайте ги внимателно.

Винаги дръжте очилата си в пригодените защитни калъфи, когато не ги носите. Не ги оставяйте върху масата или с предната част надолу, тъй като може да ги надраскате. Хубаво е да не ги прибирате в джоба си, дори и по невнимание, за да не изпаднат. Избягвайте безнадзорното им поставяне върху столове или мека мебел, за да не седнете върху тях при невнимание.

Проверявайте очилата си веднъж годишно.

Най-добре е да се съветвате със специалист при евентуална нужда от корекции по очилата, тъй като съставните части се износват и може да се наложи подмяна на винтове, уплътнения или цели рамки. В случай, че притежавате специален комплект с инструменти, можете да затягате болтчетата в основата сами, без да прекалявате с натиска, за да не ги счупите. Освен на самите очила, хубаво е да извършвате редовен преглед и на състоянието на очите, тъй като често с напредване на времето, диоптърът се увеличава.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари